Kadir Has Üniversitesinden İki Yeni Bölüm

“İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ” VE “MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ” “SEKTÖREL İŞBİRLİĞİ İLE FARK YARATACAK MÜHENDİSLER GELİYOR”

EĞİTİM 29.07.2019 18:38:30 2640 0
Kadir Has Üniversitesinden İki Yeni Bölüm

Kadir Has Üniversitesi, hem sektöre hem de akademiye yönelik yetkin profesyoneller, araştırmacılar ve bilim insanları ile dünyanın her yerinde çalışabilecek nitelikte mezunlar yetiştirme amacıyla hayata geçirdiği Yeni Eğitim Modeli’ne iki yeni bölüm dahil etti. Bu yıl ilk kez Yeni Eğitim Modeli kapsamında öğrenci alacak olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nin yanı sıra, İnşaat Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği de 100 burslu öğrencilerini bekliyor.

 

Kadir Has Üniversitesi bünyesinde yeni açılan “Mekatronik Mühendisliği” ve “İnşaat Mühendisliği” bölümleri ile birlikte, mevcut olan “Elektrik-Elektronik Mühendisliği”bölümünde yeni eğitim modeli uygulaması başlıyor.

 

Bu bölümdeki öğrenciler, ilk yıl “Ortak Çekirdek Program”da 5 ders alacak. 2. sınıftan itibaren geçiş yapacakları “Proje Tabanlı Eğitim Modeli” ile de ihtiyaç duyulan tüm teorik bilgi ve uygulamalarıdirekt dahil olacakları proje geliştirme ve uygulama süreçlerinde edinecekler.

 

“SEKTÖR VE AKADEMİ İŞBİRLİĞİNDE YENİ BİR ÇIĞIR AÇILIYOR”

Yeni eğitim modeli için ders programları, sektörünün öncü kuruluşları ile hazırlanırken, sektörel işbirliği öğrencilerin tüm eğitim sürecine yayılarak, iş dünyasına hazır, sektörün tercih ettiği genç mühendisler yetiştiriliyor. Proje odaklı eğitim modeliyle, öğrenciler geleneksel dersler almak yerine, her dönem sektörün önde gelen şirketlerinin sunduğu proje havuzundan projelerini seçerek, teorik bilgileri bu projeleri hayata geçirme sürecinde ediniyorlar.

 

Klasik eğitim sisteminin öğrencilere bilgi yükleyen yaklaşımını reddeden KHAS Yeni Eğitim Modeli ile öğrenciler, bilgi üreterek ve proje geliştirerek fark yaratmaya teşvik ediliyor.

 

 

“İNŞAAT MÜHENDİSLERİ YENİLİKÇİ ÇÖZÜM VE TEKNOLOJİYİ GELİŞTİRECEK”

Günümüzde gerek nüfus artışı, gerek çevre koşulları İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne duyulan gereksinimi arttırıyor. Kadir Has Üniversitesi, yeni eğitim modeli ile bünyesine dahil ettiği İnşaat Mühendisliği Lisans Programı ile öğrencilere, bir yandan yaşanabilir, sürdürülebilir, güçlü ve yapılı ortamı çevreyi oluşturmayı hedeflerken, bir yandan da yeni teknoloji geliştirme ve özellikle yeni malzemeler kullanma konusunda gerekli çalışmaları aktaracak.

 

İnşaat Mühendisliği uygulamalarından örneklerin aktarılacağı eğitim ile öğrenciler, sorunların üstesinden gelebilecek, araştırmacı, nitelikli ve yenilikçi tasarım anlayışı ve pratiği ile donanmış olacak.

 

“GELECEĞİN MESLEĞİ: MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ”

Makine, elektronik ve yazılım alanlarının sinerjik bileşimine ihtiyaç duyulan sensör, teknolojiler, robotik, otomasyon gibi uygulamaların yer aldığı Mekatornik Mühendisliği, günümüzde büyük önem kazanıyor. Kadir Has Üniversitesi tarafından bu yıl yeni açılanMekatronik Mühendisliği Lisans Programı’nda, sektörle işbirliği içerisinde belirlenecek Mekatronik Mühendisliği uygulamalarından örneklerin yer aldığı projeler işlenecek. Ders planının ikinci yarıyılından başlayarak her dönem en az iki proje yapacak öğrenciler, bu projedeki hedefe varacak şekilde, edinmesi gereken formasyonu sorgulayacak ve o dönem içerisinde öğreneceği konularla bunu edinmesi sağlanacak.

 

“TELEKOMÜNİKASYON TEKNOLOJİLERİNE AĞIRLIK VEREN PROGRAM”

Kadir Has Üniversitesi bünyesinde 2003 yılından bu yana mezun verenElektrik-Elektronik Mühendisliğiise2019 yılından itibaren yeni bir eğitim modeline geçiş yapıyor. Proje tabanlı dersleri ve sektörel işbirlikleriyle yürütülen özel projeler sayesin, mühendislik ve araştırma süreçlerinde uzmanlaşan mezunlar yetiştiriyor. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, telekomünikasyon teknolojilerine ağırlık veren bir eğitim ve araştırma programı sunuyor. Özellikle ABD, Çin ve Avrupa’daki önde gelen üniversitelerle araştırma işbirlikleri yapılan ve kariyer yapmaya aday mühendisler yetiştirilmesi hedeflenen bölümde, iletişim teknolojileri, mikrodalga sistemleri, sinir ağları, derin öğrenme ve ileri sinyal işleme konuları ele alınıyor.

 

*Kadir Has Üniversitesi bünyesinde yeni açılan İnşaat Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği’ne 2019 – 2020 akademik yılında, 100 burslu 20’şer öğrenci alınacak.

 

Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ne ise 100 burslu 10 öğrenci ve 75 burslu 20 öğrencialınacak.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.