İstanbul'da Erzincan Rüzgarı Esti...

Bu sene birçok ilin Kültürel alanda tanıtılmasında ev sahipliği yapan Maltepe Sahil Etkinlik alanı 1-4 Kasım arasında ‘’1. Erzincan Tanıtım Günleri’’ne ev sahipliği yaptı. Erzincan’ın birbirinden leziz yöresel lezzetlerini damak

İSTANBUL 8.11.2018 16:44:57 7282 0
İstanbul

İstanbul'da Erzincan Rüzgarı Esti...

İstanbul Erzincan Dernekler Federasyonu (İSTERDEF) tarafından ve İBB Belediyesi ile Yedi Renk Tek Yürek Platformu'nun destekleriyle düzenlenen "1. Erzincan Tanıtım Günleri" 1-4 Kasım arasında İstanbul'da Maltepe Etkinlik Alanı'nda yapıldı. Yaklaşık 800 bin kişinin ziyaret ettiği etkinlikte, Yöresel Ürünler satın alınırken akşamları da birbirinden coşkulu konserler izlendi...


Bu sene birçok ilin Kültürel alanda tanıtılmasında ev sahipliği yapan Maltepe Sahil Etkinlik alanı 1-4 Kasım arasında ‘’1. Erzincan Tanıtım Günleri’’ne ev sahipliği yaptı. Erzincan’ın birbirinden leziz yöresel lezzetlerini damak tadıyla da birleştirdi.

Erzincan’ın siyaset, iş, basın, sanat ve spor dünyasının önemli isimleri ve halkın katılımıyla gerçekleşen Tanıtım Günleri’nin yerel sanatçıları ise, 1. Gün: Oğuz Aksaç, Eren Aydın ve davul-zurnacı Vahit Özbek ile Gökcan Karaçeper,  2. Gün: Aynur Güneş, Halis Aslan ve Erkan Akalın, 3. Gün: Yaşar Sarkaya, Fehmi Güneş, Ahmet Ece ile Gülesin, Arif Kurt  ve Zeyno Eze, 4. Gün: Sercan Dilek, Cengiz Yurtsever, Öznur Sulari ve Ahmet Yiğit oldu.

Maltepe Etkinlik Alanı'nda yapılan 1. Erzincan Tanıtım Günleri’ne; Öncelikle TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın acil çıkan programları nedeniyle katılamayacağı bildirilirken, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Erzincanlı Dernekler Federasyonu (İSTERDEF) Başkanı Süleyman Öztürk ile Yönetim Kururlu ve Üyeleri, Yedi Renk Tek Yürek Platformu Başkanı Ömer Erdoğan ile Yönetim Kururlu ve Üyeleri, CHP eski Milletvekili ve Bakan Mustafa Kul, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve Yardımcıları Sedat Ecin, Nazif Çiftçioğlu ve Tülay Kalav, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Gürkan Akyol, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi, Yeşilay Güngören Başkanı Mehmet Yıldız, ERGAB-Erzincanlı Gazeteciler Birliği Başkanı Sedat Sevim ile Başkan Yardımcıları Mehmet Gülnahar, Şener Kara ve Veli Sarıboğa, İstanbul’daki Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Yoğun Katılım ve İlgi Gösterildi…

 

İstanbul Erzincanlı Dernekler Federasyonu (İSTERDEF) Başkanı Süleyman Öztürk, organizasyonun açılışında şöyle konuştu: ‘’Erzincan, rüzgarı sert yiğidi mert olanın yeridir. Türkiye’de hırsızlığın en az olduğu, sokak çocuğunun olmadığı, insan ömrünün ise sağlıklı ve en uzun yaşandığı, Girlevik Şelalesi Çağlayanımız, En yüksek rakımı ve yılın en geç kar’ının kalktığı Ergan Dağı Kayak Tesislerimiz, Ekşi Su mesire alanımızdan çıkan doğal sodalı maden suyumuz, Soğuk Sular mesire alanımız ve muhteşem doğasıyla da çok özellikleri olan bir şehrimizdir. Bu yıl akıllardan çıkmayacak, unutulmaz bir etkinlik hazırladık. 1-4 Kasım arası siyaset, iş, sanat ve spor dünyasının önemli isimlerinin ve halkın katılımıyla gerçekleşen Etkinliğimiz tam bir renk cümbüşü ve coşku seli şeklinde gerçekleşiyor. Yöresel ürünlerimizden, Cimin kara üzümü, tulum peyniri, tereyağı, bal, kuru fasülye, mantı, kete, tandır ekmeği, keşkek-herise, yaş ve kuru kayısı, patates, ceviz gibi ürünlerimize son derece yoğun ilgi ve satışlar oldu. Yöresel sanatçılarımızın konserlerine gösterilen ilgi ve katlım ise bizleri şimdiden son derece mutlu etmiştir.

 

“Tutkuların Şehri Erzincan”

 

Erzincan’ın geleneklerini anlatmak ve yaşatmak istiyoruz. Bu etkinlik Erzincan’ın doğasıyla, yemekleriyle, müziği, halayı, davul-zurnası, klarneti, eğlencesiyle kültürel geleneklerinin yansıtılacağı muhteşem buluşmalara ve her kesimden toplumsal kucaklaşmalara sahne oldu ve olmaya da Allah'ın izniyle devam edecek. Bu vesileyle, özellikle her kesimimizden birlik ve beraberliğimizi sağlayan bu etkinliğimize uzaktan ve yakından gelerek katılan tüm davetli ve misafirlerimize çok ama çok teşekkür ediyorum. Hepinize bol sohbetler ve iyi eğlenceler diliyorum’’.

ERZİNCAN YÖRESEL YEMEKLERİ…

Erzincan yöresine özgü Lezzetler, Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Erzincan ilinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Erzincan, kendini diğer şehirlerden ayırmaktadır. Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan Erzincan ili, bulunduğu coğrafi şartlar itibariyle zengin bir mutfak kültürüne de sahiptir.

4 gün süren ‘’1. Erzincan Tanıtım Günleri’’ne yoğun ilgi ve katılım gösterilirken, yaşanan bazı ufak sorunlara rağmen tüm katılımcılar gönüllerince eğlenme imkanı buldu ve gelecek yıl daha geniş katılımlar sağlanacağını da belirterek emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

Haber: Mehmet Gülnahar

 

 


Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.