İmamoğlu Esenler’de Yoğun İlgi Gördü

Esenler'de tam bir İmamoğlu izdihamı yaşandı. Konuşma yapacağı platforma ulaşamayan İmamoğlu, yaşanan izdiham nedeniyle önce alandaki bir binaya sığındı.

SİYASET 27.05.2019 19:15:58 2983 0
İmamoğlu Esenler’de Yoğun İlgi Gördü

Polis kordonu altında bir sokak çiçekliğinin üzerine çıkarak, seyyar hoparlör yardımıyla halka seslendi. ''Ben size barış, mutluluk, özgürlük vadediyorum. Ben size, Ramazan ayının maneviyatında ne varsa 365 gün onu vadediyorum'' diyen İmamoğlu, yine polis kordonu eşliğinde alandan ayrılabildi.

Bazı gençler, İmamoğlu'nun aracını koşarak takip etti. Bu gençlerden Murat Kurtaran, trafiğin durduğu bir anda İmamoğlu'nun aracına ulaştı. Kurtaran'ın çabasını karşılıksız bırakmayan İmamoğlu, aracından inerek gençle sarmaş dolaş oldu. Kurtaran, duygularını, ''Aracın peşinden koştum, çünkü gençlerin büyük bir umudu oldu. Bizlere, içimizde sönmüş olan ülkemin ateşini tekrardan ateşlendirdi. Şu an konuşamıyorum. Düştüm, bacağım burkuldu ama değdi. Teşekkürler durduğunuz için'' sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu, trafiğin kısa süre durmasına neden olduğu için sürücülerden özür diledi. Araçlardan, ''Her şey çok güzel olacak'' yanıtını aldı. 
 

Esenler Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, İmamoğlu'nu, ''Hak, hukuk, adalet'' ve ''Ekrem Başkan'' sloganlarıyla karşıladı. İmamoğlu'nun aracı, yoğun kalabalık nedeniyle konuşma yapacağı platforma uzak bir noktada durmak zorunda kaldı. İmamoğlu, vatandaşların izdihama varan ilgisi nedeniyle yol alamadı.

Alanda kurulan kitap standına giren İmamoğlu, çevik kuvvet eşliğinde yakındaki bir binaya alındı. Daha sonra binanın önüne çıkan İmamoğlu, kalabalığa, ''Benim güzel hemşehrilerim, sizden bir isteğim var. Polis kardeşlerimize yardımcı olun, şuradan bir koridor açalım, karşımdaki yükseltiye çıkıp size sesleneyim'' dedi. Polis kordonu eşliğinde ve ''Ekrem Başlan'' sloganıyla alandaki çiçekliğin üzerine çıkan İmamoğlu, seyyar hoparlör yardımıyla coşkulu kalabalığa şu sözlerle seslendi: 

''Kendimi Size, Sizi Allah'a Emanet Ediyorum''

''Arkadaşlar sessizlik. Sessizlik kurban olurum. Sakin, sakin. Bir. Hepinizi çok seviyorum. İki. Burada olan, olmayan herkesi çok seviyorum. Üç. Herkese, kim ne derse desin sevgi dili anlatın. Herkese selamımızı, sevgimizi, saygımızı anlatın. Ben size barış, mutluluk, özgürlük vadediyorum. Ben size, Ramazan ayının maneviyatında ne varsa 365 gün onu vadediyorum. Herkese şunu söyleyin: Bu kardeşiniz diyor ki, israfa son. Bu kardeşiniz diyor ki, tasarruf var. Bu kardeşiniz diyor ki, bu şehirde hangi nimet varsa, 16 milyon insana dağıtmaya geliyor deyin. (Ekrem Başkan sloganları). Beni çok seven herkese şunu söylüyorum: Beni seven insan, herkesi sevecek. Beni sevmek demek, bu milleti sevmek, kimseyi dışarda bırakmamak demek. Kimseyle kötü söz konuşmayan demek. Kötü söz konuşan, insanlara kötü gözle bakan, benim yol arkadaşım olamaz. (Ekrem Başkan sloganları). Sizden isteğim şu: Burada bulunmayan Esenlerli hemşehrilerime selamlarımı iletin. Kimseyle münakaşa etmeyin. Sizlere kötü söz söyleyenin yüzüne gülerek cevap verin. Ben, kendimi size, sizleri Allah'a emanet ediyorum. Her şey çok güzel olacak. Her şey çok güzel olacak. Her şey çok güzel olacak.'' 


Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.