Helvacıoğlu: Keşan için hayallerimiz büyük; hayallerimizi bir bir gerçeğe dönüştürüyoruz

Keşan Belediyesi tarafından Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nin arka kısmında yaklaşık 600 dönümlük alanda yapılması planlanan Keşan Kent Ormanı için imzalar 16 Temmuz 2020 Perşembe günü Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nde atıld?

GÜNCEL 18.07.2020 18:32:44 2438 0
Helvacıoğlu: Keşan için hayallerimiz büyük; hayallerimizi bir bir gerçeğe dönüştürüyoruz

Keşan’ımız Trakya’da Önder, Türkiye’ye Örnek İlçe Olmayı Sürdürüyor

Keşan Belediyesi tarafından Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nin arka kısmında yaklaşık 600 dönümlük alanda yapılması planlanan Keşan Kent Ormanı için imzalar 16 Temmuz 2020 Perşembe günü Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nde atıldı.

Keşan’ın nefes alabileceği Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nden 10 kat daha büyük kent ormanı için imzaların atıldığını bildiren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Mehmet Gemici Cennet Bahçesi arkasında bulunan ormanlık alanda oluşturacağımız Kent Ormanımızla beraber yürüyüş yolları, kamelyalar ve sosyal donatı alanları ile Keşan’ımıza nefes aldıracağımız bir projeyi daha hayata geçireceğiz. Keşan’ımıza hayırlı olsun.” dedi.

Maden Tepe olarak adlandırılan alanı Keşan Belediye Meclisi Üyesi Nehir Gergin ile birlikte imzalar atıldıktan sonra ziyaret eden ve alanda incelemelerde bulunan Helvacıoğlu, “Kent Ormanı olarak kullanacağımız alanı Belediye Meclisimizin kararıyla Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nden 20 yıllığına kiraladık. Burası bir mesire alanı. Keşan’ımızın nefes alabileceği bir nokta. Keşan’ımız için hayırlı bir iş yaptık. 600 dönümlük bir alan. Yıllık 80 bin TL bedelle pazarlık usulü bu alanı kiraladık. Kiralama yaptığımız alanın bir bölümü Kocadere Göleti diğer tarafı Özgün Yapı bölümünden Keşan’ı görüyor. Yürüyüş alanları, spor alanları, park alanları, kendin pişir kendin ye noktaları, bisiklet gezi parkurları ile çok güzel bir Kent Ormanı’nı ilçemize kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

Keşan’ı vizyoner bir bakış açısı ile geleceğini güzel şekilde planlamak için çalıştıklarını kaydeden Helvacıoğlu, şunları söyledi: “En kısa zamanda çalışmalarımızı tamamlayacak ve projemizi Edirne Valiliğimiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunacağız. Sadece Keşan değil, Yenimuhacir, Beyendik, İpsala ve bölgemizin her noktasına hizmet edecek bir Kent Ormanı hazırlıyoruz.”

Keşan Belediyesi’nin sadece Keşan’a değil bölgeye de hizmet eden geleceği büyük şekilde düşünen bir belediye olduğunun altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Keşan’ımız Trakya’da önder ve Türkiye’ye örnek bir ilçe olmayı sürdürüyor. Keşan için hayallerimiz büyük. Büyük hayalleri birer birer vatandaşlarımızdan aldığımız güç ve enerji ile gerçeğe dönüştürüyoruz. Keşan’da sadece bugünü düşünerek ilerleyemeyiz. İlçemizin önümüzdeki 50 yılını planlamalı ve ona göre projeler üretmeliyiz.”

 Araziyi kiralamalarında büyük desteği olan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ile AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç’a çok teşekkür eden Mustafa Helvacıoğlu, “Belediye Meclisimizin 25 üyesi de ortak şekilde bu alanın Keşan’a nefes olması için el kaldırdı. Meclisimize de çok teşekkür ediyoruz. Geçmiş dönem belediye başkanlarımıza, Keşan için üreten ve düşünen herkese teşekkür ediyoruz. Keşan olarak İnandık mı yaparız, yapacağız.” şeklinde konuştu. 

  Nehir Gergin de sadece çevre ilçeler değil çevre illerden de Kent Ormanı’na nefes almak ve güzel vakit geçirmek için vatandaşların geleceğine işaret ederek, “Böyle bir alan çevre il ve ilçelerimizde yok. Keşan’ımıza çok büyük ve güzel bir hizmet kazandırıyoruz. Keşan’ımızın tarihi günlerinden birini yaşıyoruz. Keşan halkımızla birlikte temizliğinden bakımına kadar birlikte çalışarak güzel bir Kent Ormanı’nı planlayacağız.” dedi.


Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.