HÇ’den 3 Bin 358 Aileye Kıyafet Ve Ayakkabı Yardımı
Bağcılar Belediyesi Hayır Çarşısı’ndan bu yılın 7 ayında 3 bin 358 aileye toplam 24 bin 100 adet ayakkabı ve giysi yardımı yapıldı. Mevsime göre değişiklik gösteren ürünler arasında en çok tercih edilenlerin başında çorap, pantolon, kazak ve gömlek geliyor.
Bağcılar’da yaşayan maddi durumu kötü ailelerin yazlık ve kışlık ihtiyaçları yılda iki kez Bağcılar Belediyesi Hayır Çarşısı tarafından karşılanıyor. Çarşıdaki ürünlerin tamamı yeni ve hepsi de hayırseverler tarafından bağışlanıyor. Maddi durumu iyi olmayan aileler, Bağcılar Belediyesi’nde aldıkları belgeyle bu imkândan yararlanıyor. Hayır Çarşısı’nda kişi başına verilen 100 puanla alışveriş yapıyor. Vatandaşlar, kendilerine verilen puan karşılığında erkek, kadın, çocuk, sünnet kıyafetleri ve ayakkabı çeşitlerden dilediğine sahip oluyor.
Sünnet Kıyafeti De Veriliyor
Yılın her dönemi yoğun ilgi gören çarşıdan 2021 yılının 7 ayında 3 bin 358 aile yararlandı. Dağıtılan 24 bin 100 ürün arasından en çok tercih edilen 4 bin 24 adet ile çorap, 3 bin 671 adet ile pantolon ve 2 bin 869 adet ile kazak geliyor. Bununla birlikte ilçede ikamet eden her çocuğa sünnet kıyafeti veriliyor. Veren el ile alan el arasında gönül köprüsü kurulduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Hayır Çarşımız hem ihtiyaçların karşılanmasına hem de toplumsal dayanışmaya vesile oluyor. Hayırsever kardeşlerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
2007 yılından beri hizmet veren Hayır Çarşısı, haftanın 5 günü saat 08.30 ile 17.00 arası hizmet veriyor.
Türkiye’de bir ilk Esenyurt’ta hayata geçiyor. İlçe bazında kurulacak olan ilk yüz on iki Komuta Merkezi, Esenyurt’un Battalgazi Mahallesi’nde hizmete hazırlanıyor.
AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Esenyurt Bölge Sorumlusu İlker Gürbüz, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve 3. Bölge Başkanı Ahmet Ali Aydın, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İstanbul Erzurumlular Federasyonu Başkanı Ahmet Yanık, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, berat kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek zamanların toplumsal sorumluluk, gönül birliği ve dayanışma bilincini güçlendirdiğini vurguladı.
AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Togay Çoban, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin affa yönelme, gönülleri arındırma ve kardeşliği pekiştirme vesilesi olduğunu vurguladı.
Siyasetçi ve iş insanı Gürbüz Süleymanoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin milletçe arınma, affa yönelme ve kardeşliği güçlendirme vesilesi olduğunu ifade etti.
Siyasetçi ve iş insanı Muharrem Yıldız, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında birlik, kardeşlik ve manevi arınmanın önemine dikkat çekti.
Eski Gürpınar Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Velittin Küçük, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda bu mübarek gecenin affın ve arınmanın kapısı olduğunu vurguladı.
Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyüp Günay, Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak hemşerilerinin ve tüm İslam aleminin kandilini kutladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.