“Hayatları Kurtaracak Mücadelemize Devam Ettik”

Beylikdüzü Belediyesi’nin Gürpınar Mahallesi’ndeki riskli yapıların kentsel dönüşüm süreci için meclis gündemine taşıdığı imar plan notu değişikliği maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Mart ayında Gürpınar Siteler Bölgesi ke

İSTANBUL 9.04.2021 12:56:00 1900 0
“Hayatları Kurtaracak Mücadelemize Devam Ettik”

Gürpınar Plan Notu Değişikliği Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

 

Beylikdüzü Belediyesi’nin Gürpınar Mahallesi’ndeki riskli yapıların kentsel dönüşüm süreci için meclis gündemine taşıdığı imar plan notu değişikliği maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Mart ayında Gürpınar Siteler Bölgesi kentsel dönüşüm süreciyle ilgili gelen soru önergesine detaylı bir sunumla cevap veren Başkan Mehmet Murat Çalık, “Kentsel dönüşümün siyaset üstü bir mesele olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Gürpınar’da hayatları kurtaracak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

      

Beylikdüzü Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumu Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda gerçekleşti. Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında düzenlenen toplantıda, 5 Nisan 2021 tarihindeki birinci oturumunda komisyonlara havale edilen konular görüşüldü. Meclisin ana gündemini oluşturan Gürpınar Mahallesi’ndeki riskli yapılara yönelik imar plan notu değişikliği meclisin oy çokluğuyla kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşümü teşvik etmek için aldığı kararın 39 ilçeyi kapsadığını ve bu kararın diğer tüm ilçelerde oy birliğiyle kabul edildiğini belirten Başkan Çalık, “Beylikdüzü Belediye meclisimizde kararın oy çokluğuyla kabul edilmesini anlamlandıramıyorum. Deprem ve kentsel dönüşüm 365 bin insanımızın yaşadığı kentimizi ilgilendiren bir gündem. Bu gerçekten daha öncelikli bir gündemimiz yok. Vatandaşın canının olduğu yerde siyaset yapmayacağız.” dedi.

 

“Hayatları Kurtaracak Mücadelemize Devam Ettik”

 

Mecliste yaptığı sunumda Gürpınar Siteler Bölgesi kentsel dönüşüm sürecinin yanı sıra 1999 depremi öncesi ve sonrası yönetmelikler arasındaki farkı da paylaşan Çalık, “2016 yılında çözüme yönelik, kentsel dönüşüme imkan verecek plan notu değişikliği içeren bir plan tadilatı çalışması yaptık. Aylarca müzakere edilen plan notu değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi ve plan değişikliği teklifini İBB’ye ilettik. 3 ay sonra İBB İmar Komisyonu’na havale edilen teklifimiz 6 ay sonra gündeme alındı. Tam meclisten geçecekken hiçbir gerekçe gösterilmeden 16 Haziran 2017 tarihinde geri çekildi. 2017 yılı sonu itibariyle KİPTAŞ ile 10 ay boyunca görüşmeler yaptık. O dönemki KİPTAŞ yönetimi tarafından Gürpınar Siteler Bölgesi maliyet açısından uygun bulunmadı. Çözüm için 17 Mayıs 2018’de Beylikdüzü Belediyesi Başkanlık Olur’u ile plan değişikliğini onayladık. İBB Meclisi 1 yıldır bekleyen teklifimizi hızla gündeme aldı ve reddetti. 13 Eylül 2018 tarihinde İBB’ye karşı dava açtık ve 2019 yılında mahkeme tarafından mücadelemiz haklı bulundu. Belediyemiz ve Bakanlık tespitleri kapsamında en riskli yapı adasında 1.etap kentsel dönüşüm işlemlerine başladık. 2 Kasım 2020 tarihinde meclisten protokol yapma yetkisi aldık ve KİPTAŞ ile protokol imzaladık. Çözüm ofislerimizi açtık ve vatandaşlarımızı bilgilendirmeye başladık. Vatandaşlarımız muvafakatname imzalamaya başladı ve uzlaşmaya çok az kaldı. Kentimizde 90 öncesi yapılan çok ciddi bir konut stoku var. Bu konutların dönüşebilmesi için müzakere ettiğimiz plan notlarının bir an önce hayata geçirilmesi lazım” diyerek sunumunu noktaladı.  

 


BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Kocaeli'den çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.