Hangi Sanayi Yatırımlarına Öncelik Verilecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede EKOVİTRİN dergisine verdiği özel röportajda Covid-19 pandemisi sonrası yüksek teknolojinin öneminin daha da artacağını söyledi.

EKONOMİ 14.06.2020 17:39:53 4585 0
Hangi Sanayi Yatırımlarına Öncelik Verilecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede açıkladı…

Hangi Sanayi Yatırımlarına Öncelik Verilecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede  EKOVİTRİN dergisine verdiği özel röportajda Covid-19 pandemisi sonrası yüksek teknolojinin öneminin daha da artacağını söyledi. Büyükdede, “Otonom sistemler, nesnelerin interneti, 5G ve sonrası için iletişim sistemleri, robotik, tıbbi cihaz gibi konular elektronik sanayinin temelini oluşturuyor. Bu sebeple elektronik ve yazılım sanayiinde bu alanlara yönelik yatırımlarımız öncelikli olacak”şeklinde konuştu.

 

“MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİYLE   DÜNYA LİGİNE ÇIKACAĞIZ”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Ekovitrin dergisine yaptığı açıklamada “Vakit artık Türkiye’yi bir üst lige çıkarma, dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasında yeralma vakti. Bu yeni başarı hikayesinin gövdesini de ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ ışığında geliştireceğimiz sanayi ve teknoloji politikaları oluşturacak” dedi.

 “TEKNOLOJİK  DÖNÜŞÜM  SÜRECİNİ  HIZLANDIRACAĞIZ”                      

Büyükdede, günümüzde hızla değişen dijital teknolojilerin ekonomik dengeleri ve toplumları değiştirdiğine dikkat çekti. Sanayi ve Teyknoloji Bakan yardımcısı Hasan Büyükdede, “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nın hayata geçmesi ile birlikte başarılı projeleri destekleyerek, yeni ürünler üretilmesine yönelik teknolojik dönüşüm sürecini hızlandıracağız. Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi vizyonunu gerçekleştirmede bu bizim yol haritamız olacak”şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’Yİ 2023’E TAŞIYACAK OLAN 5 ANA STRATEJİ                                                                            Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacak olan ve 5 ana bileşenden oluşan stratejiyi ise şöyle açıkladı: “Yüksek Teknoloji ve İnovasyon, Dijital Dönüşüm ve Sanayi Hamlesi, Girişimcilik, Beşerî Sermaye ve Altyapı. Türkiye Milli Teknoloji Hamlesi ile kendi yol haritasını hayata geçirecek, bu sayede teknolojinin öncü ülkelerinden biri olma iradesini gösterecek.”

“23 KÜRESEL ÜRÜN ÇIKARMA HEDEFİMİZ VAR”                                                Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyüdede, Türkiye’nin 2023 Sanayi ve Teknoloji strateji hedefleri arasında yüksek ve orta yüksek teknoloji ihracatını artırmanın yanı sıra “23 akıllı küresel ürün ve  10 Turcorn (En az 1 milyar dolar değerinde firma)  çıkarmak” hedefi olduğunu vurguladı. Büyükdede, Ekovitrin dergisi Haziran sayısında yayınlanan röportajında “Kendi teknolojimizi geliştirmemiz, küresel ekonomide rekabet edebilecek ürünleri üretmemiz ve kendi markalarımızı oluşturmamız gerekiyor” vurgusu yaparak,  “Bu amaçla, yüksek katma değerli ve ileri teknolojiye dayalı üretime yoğunlaşmamız şart” dedi.

“YAPAY ZEKA TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM İÇİN BİR ŞANS”                          “Dijitalleşme ekonomik, sosyal ve kültürel modelleri önemli ölçüde değiştirirken, küresel pazardaki rekabette de başarının anahtarını bilgi, teknoloji üretimi ve yenilikçilik olarak merkeze koydu” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede şunları söyledi:  “Üretim zincirinin her aşamasının dijitalleşmesi, makina-insan-altyapı etkileşiminin sağlanması ile ‘Akıllı Üretim Sistemleri’nin geliştirilmesi sanayide bir paradigma değişimi yarattı. Yapay zeka da bu dönüşümü mümkün kılan temel teknolojiler arasında yer alıyor. Bu anlamda bir şans olarak karşımıza çıkıyor.”

“ELEKTRONİK SANAYİ ÖN PLANA ÇIKACAK”                                                         Covid-19 pandemisi sonrası yüksek teknolojinin öneminin daha da artacağını vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede;  “Hem tüketiciye, hem de sanayiye yönelik ürünleri ortaya koyan elektronik sanayi ön plana çıkacak. Otonom sistemler, nesnelerin interneti, 5G ve sonrası için iletişim sistemleri, robotik, tıbbi cihaz gibi konular elektronik sanayinin temelini oluşturuyor. Bu sebeple elektronik ve yazılım sanayiinde bu alanlara yönelik yatırımlarımız öncelikli olacak”şeklinde konuştu.

“SAĞLIK ALANINDA MİLLİ ÇÖZÜMLER GELİŞTİRİYORUZ”                        “Halihazırda Covid-19 pandemisinde ventilatör, dezenfektan, koruyucu ekipman üretimine yönelik adımlarımız ve TÜBİTAK koordinasyonunda aşı ve ilaç çalışmalarımız ile sağlık alanında milli çözümler geliştirme gayretindeyiz” diyen Büyükdede,  TÜBİTAK ve KOSGEB destek programları ile bu alandaki çalışmaları desteklediklerini söyledi. Büyükdede, “Bundan sonraki süreçte de bu sektörlerdeki atılımlar odağımızda olacak”dedi. 

“AŞI ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR”                                                                        Sanayi ve Teknoloji Bakan Yayrdımcısı Hasan Büyükdede, Ekovitrin dergisine verdiği röportajda COVID-19 aşı çalışmalarıyla ilgili de açıklamalar yaptı. Büyükdede, toplam 8 aşı geliştirme projesi için de yıl sonuna kadar klinik öncesi süreçlerin tamamlanmasının  öngörüldüğünü söyledi. Bakan Yayrdımcısı Büyükdede,  “Bazı aşı projelerinde ise daha erken sonuçlar elde edilebilecek. Aşı geliştirme projelerinden birinde hayvan deneyleri aşamasına gelindi. İki projede daha yakın zamanda bu deneyler başlatılacak. Şunu memnuniyetle söyleyebiliriz ki dünya ile yarışan araştırmalar yürütülüyor” dedi.  

“SANAYİ SEKTÖRÜNÜN İHRACATTAKİ PAYI YÜZDE 94”

Türk sanayiinin üretim, kapasite, ihracat ve büyüme anlamında ulaştığı büyüklüğü de değinen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede, imalat sanayinin üretim değerinin yaklaşık 900 milyar TL’ye ulaştığını belirtti. Büyükdede, Türkiye sanayi sektörünün ihracattaki yüzde 94’lük payı ile ekonominin itici gücü durumunda olduğunu söyledi. Büyükdede, “Son 18 yılın bilançosuna bakıldığında; önemli bir üretim ekosisteminin inşa edildiği, sanayi altyapımızın güçlendiği ve yetişmiş iş gücüne yatırım yapıldığı görülüyor” dedi.

 

 


Koç; İman, İnanç ve Azim Varsa İmkân Da Vardır…

Koç, Kahramanlarımız Adalet, Merhamet ve Sevgi Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar. Bizde okuyan, merak eden ve üzerine düşünerek hayata yeni kapılar açan nesiller yetiştiriyoruz.

Merhamet Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar

Tepeli, Tarihe olan bağlılık, bir milletin güç kaynağıdır ve biz bu gücü gelecek nesillerimize taşımak için çaba gösteriyoruz.

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.