Hangi Sanayi Yatırımlarına Öncelik Verilecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede EKOVİTRİN dergisine verdiği özel röportajda Covid-19 pandemisi sonrası yüksek teknolojinin öneminin daha da artacağını söyledi.

EKONOMİ 14.06.2020 17:39:53 4612 0
Hangi Sanayi Yatırımlarına Öncelik Verilecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede açıkladı…

Hangi Sanayi Yatırımlarına Öncelik Verilecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede  EKOVİTRİN dergisine verdiği özel röportajda Covid-19 pandemisi sonrası yüksek teknolojinin öneminin daha da artacağını söyledi. Büyükdede, “Otonom sistemler, nesnelerin interneti, 5G ve sonrası için iletişim sistemleri, robotik, tıbbi cihaz gibi konular elektronik sanayinin temelini oluşturuyor. Bu sebeple elektronik ve yazılım sanayiinde bu alanlara yönelik yatırımlarımız öncelikli olacak”şeklinde konuştu.

 

“MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİYLE   DÜNYA LİGİNE ÇIKACAĞIZ”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Ekovitrin dergisine yaptığı açıklamada “Vakit artık Türkiye’yi bir üst lige çıkarma, dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasında yeralma vakti. Bu yeni başarı hikayesinin gövdesini de ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ ışığında geliştireceğimiz sanayi ve teknoloji politikaları oluşturacak” dedi.

 “TEKNOLOJİK  DÖNÜŞÜM  SÜRECİNİ  HIZLANDIRACAĞIZ”                      

Büyükdede, günümüzde hızla değişen dijital teknolojilerin ekonomik dengeleri ve toplumları değiştirdiğine dikkat çekti. Sanayi ve Teyknoloji Bakan yardımcısı Hasan Büyükdede, “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nın hayata geçmesi ile birlikte başarılı projeleri destekleyerek, yeni ürünler üretilmesine yönelik teknolojik dönüşüm sürecini hızlandıracağız. Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi vizyonunu gerçekleştirmede bu bizim yol haritamız olacak”şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’Yİ 2023’E TAŞIYACAK OLAN 5 ANA STRATEJİ                                                                            Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacak olan ve 5 ana bileşenden oluşan stratejiyi ise şöyle açıkladı: “Yüksek Teknoloji ve İnovasyon, Dijital Dönüşüm ve Sanayi Hamlesi, Girişimcilik, Beşerî Sermaye ve Altyapı. Türkiye Milli Teknoloji Hamlesi ile kendi yol haritasını hayata geçirecek, bu sayede teknolojinin öncü ülkelerinden biri olma iradesini gösterecek.”

“23 KÜRESEL ÜRÜN ÇIKARMA HEDEFİMİZ VAR”                                                Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyüdede, Türkiye’nin 2023 Sanayi ve Teknoloji strateji hedefleri arasında yüksek ve orta yüksek teknoloji ihracatını artırmanın yanı sıra “23 akıllı küresel ürün ve  10 Turcorn (En az 1 milyar dolar değerinde firma)  çıkarmak” hedefi olduğunu vurguladı. Büyükdede, Ekovitrin dergisi Haziran sayısında yayınlanan röportajında “Kendi teknolojimizi geliştirmemiz, küresel ekonomide rekabet edebilecek ürünleri üretmemiz ve kendi markalarımızı oluşturmamız gerekiyor” vurgusu yaparak,  “Bu amaçla, yüksek katma değerli ve ileri teknolojiye dayalı üretime yoğunlaşmamız şart” dedi.

“YAPAY ZEKA TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM İÇİN BİR ŞANS”                          “Dijitalleşme ekonomik, sosyal ve kültürel modelleri önemli ölçüde değiştirirken, küresel pazardaki rekabette de başarının anahtarını bilgi, teknoloji üretimi ve yenilikçilik olarak merkeze koydu” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede şunları söyledi:  “Üretim zincirinin her aşamasının dijitalleşmesi, makina-insan-altyapı etkileşiminin sağlanması ile ‘Akıllı Üretim Sistemleri’nin geliştirilmesi sanayide bir paradigma değişimi yarattı. Yapay zeka da bu dönüşümü mümkün kılan temel teknolojiler arasında yer alıyor. Bu anlamda bir şans olarak karşımıza çıkıyor.”

“ELEKTRONİK SANAYİ ÖN PLANA ÇIKACAK”                                                         Covid-19 pandemisi sonrası yüksek teknolojinin öneminin daha da artacağını vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede;  “Hem tüketiciye, hem de sanayiye yönelik ürünleri ortaya koyan elektronik sanayi ön plana çıkacak. Otonom sistemler, nesnelerin interneti, 5G ve sonrası için iletişim sistemleri, robotik, tıbbi cihaz gibi konular elektronik sanayinin temelini oluşturuyor. Bu sebeple elektronik ve yazılım sanayiinde bu alanlara yönelik yatırımlarımız öncelikli olacak”şeklinde konuştu.

“SAĞLIK ALANINDA MİLLİ ÇÖZÜMLER GELİŞTİRİYORUZ”                        “Halihazırda Covid-19 pandemisinde ventilatör, dezenfektan, koruyucu ekipman üretimine yönelik adımlarımız ve TÜBİTAK koordinasyonunda aşı ve ilaç çalışmalarımız ile sağlık alanında milli çözümler geliştirme gayretindeyiz” diyen Büyükdede,  TÜBİTAK ve KOSGEB destek programları ile bu alandaki çalışmaları desteklediklerini söyledi. Büyükdede, “Bundan sonraki süreçte de bu sektörlerdeki atılımlar odağımızda olacak”dedi. 

“AŞI ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR”                                                                        Sanayi ve Teknoloji Bakan Yayrdımcısı Hasan Büyükdede, Ekovitrin dergisine verdiği röportajda COVID-19 aşı çalışmalarıyla ilgili de açıklamalar yaptı. Büyükdede, toplam 8 aşı geliştirme projesi için de yıl sonuna kadar klinik öncesi süreçlerin tamamlanmasının  öngörüldüğünü söyledi. Bakan Yayrdımcısı Büyükdede,  “Bazı aşı projelerinde ise daha erken sonuçlar elde edilebilecek. Aşı geliştirme projelerinden birinde hayvan deneyleri aşamasına gelindi. İki projede daha yakın zamanda bu deneyler başlatılacak. Şunu memnuniyetle söyleyebiliriz ki dünya ile yarışan araştırmalar yürütülüyor” dedi.  

“SANAYİ SEKTÖRÜNÜN İHRACATTAKİ PAYI YÜZDE 94”

Türk sanayiinin üretim, kapasite, ihracat ve büyüme anlamında ulaştığı büyüklüğü de değinen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede, imalat sanayinin üretim değerinin yaklaşık 900 milyar TL’ye ulaştığını belirtti. Büyükdede, Türkiye sanayi sektörünün ihracattaki yüzde 94’lük payı ile ekonominin itici gücü durumunda olduğunu söyledi. Büyükdede, “Son 18 yılın bilançosuna bakıldığında; önemli bir üretim ekosisteminin inşa edildiği, sanayi altyapımızın güçlendiği ve yetişmiş iş gücüne yatırım yapıldığı görülüyor” dedi.

 

 


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.