Gazetecilerden Murat Çalık’a Çağrı

Start TV de yayınlanan Hürbakış programında Beylikdüzü’nde Balıkçı Kenan lakabıyla bilinen Kenan Balcı’nın kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin Beylikdüzü belediyesi tarafından yıkımı ve 160 adet ağacın sökülüp yer

SİYASET 6.06.2021 13:01:00 3526 0
Gazetecilerden Murat Çalık’a Çağrı

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Siyasi Amaç Uğruna Mı Yıkıldı?

Adom medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk de yayınlanan, Araştırmacı Gazeteci - Yazar Nezir Karayün’ün hazırlayıp, sunduğu Hürbakış programının bugünkü konukları İdeal Yaşam gazetesi imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni gazeteci-yazar Neslihan Soyhan Mican ile Yörem Gazetesi genel yayın yönetmeni gazeteci Murat Özyıldırım oldu.

Start TV de yayınlanan Hürbakış programında Beylikdüzü’nde Balıkçı Kenan lakabıyla bilinen Kenan Balcı’nın kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin Beylikdüzü belediyesi tarafından yıkımı ve 160 adet ağacın sökülüp yerine park yapılması konuşuldu.

Gazetecilerden Murat Çalık’a Çağrı

Adom medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk de yayınlanan, moderatörlüğünü Gazeteci Esma Bulut’un yaptığı Esma ile Mertçe programının bugünkü konukları Beyhaber.com sitesinin sahibi Gazeteci Oğuz Cevher ile Medya90 haber sitesi ve Bahçeşehir Gazetesi imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Gazeteci Ercan Kutlu oldu.

Esma ile Mertçe programında uzun zamandır gündemde olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesinin Beylikdüzü Belediyesi tarafından yıkımı konuşuldu. Gazeteci Ercan Kutlu ve Gazeteci Oğuz Cevher Beylikdüzü Belediye Başkanı M. Murat Çalık’a konu hakkında açıklama yapması için çağrıda bulundu.

 

Türkiye İçin Utanç Verici Durum

Türkiye’de tek olan Deniz Canlıları Müzesi yıkımının Beylikdüzü için büyük bir kayıp olduğunu belirten Mican; “ Beylikdüzü ve Türkiye için utanç verici bir durum. Müzeyi yıkmak yerine orta bir yol bulunabilirdi. Balıkçı Kenan Beylikdüzü’ne mâl olmuş ve markalaşmış isimlerden biri. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi çocuklar için eşsiz bir yerdi. Öğrencilerin ve ziyaretçilerin ücretsiz bir şekilde özel yöntemlerle mumyalanmış balıkları müzede ziyaret edip balık türlerini tanıdıkları bir yerdi. Ben balıktan pek anlamam ama çoğu balık türünü o müzede gördüm. Ülkemiz için kültürel bir mirastı. Bu çok üzücü bir durum.  Yıkımdan başka bir yol bulunabilirdi. Bu yıkım siyaset kokuyor” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi Müzeyi Neden Yıktı?

Müzenin Beyliküzü’nün marka değerini yükselttiğini söyleyen Özyıldırım; “ Burası bir müze olmayıp sadece bir insanın koleksiyonu anlamında değerlendirilecek bir yer olmaktan çok öte bir yerdi. Beylikdüzü’nün marka değerini yükseltmesinin yanında gerek anaokulu öğrencilerinin gerek özel çocukların müzeyi ziyaret ettiklerinde bambaşka bir dünyaya girmelerini sağlıyordu. Biz o çocukların gözlerindeki neşeye ve mutluluğa şahit olduk. Bizim bile belki hayatımız boyunca göremeyeceğimiz balık türlerinin orada mumyalanmış halleri vardı. Beylikdüzü belediye başkanı Mehmet Murat Çalık bir açıklamasında oranın bir insanın koleksiyonu olduğunu söyledi. Diyelim ki orası müze değil Kenan Balcı’nın koleksiyonu olsun. Değerleri bu şekilde hafifleterek ve küçülterek halkın gözünde bambaşka bir algı yaratmak doğru değil. Orası elli yıllık emek, otuz milyona yakın masrafla yapılmış ve yirmi tır kadar balık çeşitlerinin bulunduğu bir yer. Beylikdüzü belediyesi orayı neden yıktı? Orada müzenin yanı sıra minik bir hayvanat bahçesi bulunuyordu. Çocukların gelip orada kendi elleriyle hayvanları beslerken yaşadığı mutluluk hiçbir şeye değiştirilemez” dedi.

Yanlış Yaptılar!

Müze yıkımının siyasi amaçla yapıldığını vurgulayan Mican; “ Yanlış yaptılar. Bunu yapan belediye hangi partiden olursa olsun müzeyi yıkmak yanlış bir tutum oldu. Bu olayın siyasi amaçlı yapıldığını düşünüyorum. Elli yıllık emek ve otuz milyonluk bir birikim. Burası resmi olarak belediyeye kira harcının ödendiği bir yerdi. Burası eğer kendi siyasi taraftarlarının yapmış olduğu bir yer olsaydı orayı yıkıp, yüz altmış adet ağacı sökmezlerdi. Kenan Balcı ile Beylikdüzü eski belediye başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki problemleri biz basın mensupları olarak biliyoruz. Aralarında o zamandan kalan bir husumet var ama intikam almak adına kamuya bu kadar yararlı olan bir yerin yıkılmasını ben hiç doğru bulmuyorum. Kötülüğe karşı kötülük, kötülüğün saltanatına hizmettir. Müzemizi geri istiyoruz” dedi.

İntikam Duyguları İçerisinde Yönetemez

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a çağrıda bulunan Özyıldırım; “ Anadolu caddesi Balıkçı Kenan’ın tapulu malı. Dönemin Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yardımcısı Mehmet Murat Çalık ile Kenan Balcı bir toplantı yapıyor ve Anadolu caddesi ile müzenin bulunduğu yer arasında takas yapılıyor. Balıkçı Kenan takası resmiyete dönüştürmediği için şuan yanlış bir konumda. İstese şuan Anadolu caddesini kapatabilir. Bu konuyla ilgili bu zamana kadar yapılan bir açıklama yok. Konunun muhatapları çıkıp açıklama yapmalı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu şuan on altı milyonun belediye başkanı ve Balıkçı Kenan’ında belediye başkanı. Bir yönetici kim olursa olsun halkından intikam duyguları içerisinde hareket ederek bir ülkeyi, bir şehri ve bir bölgeyi yönetemez. Ekrem İmamoğlu ve Mehmet Murat Çalık çıksın konuyla alakalı açıklama yapsın” dedi.


İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.