Ev Eğitiminde Büyük Adım

Çocuklar, günün uzun bir vaktini okulda geçiriyor ve evde geçirdikleri süre içerisinde ebeveynlerinin desteğine ihtiyaç duyuyor. Bu anlamda yola çıkan Türkiye’nin ilk ve tek Ev Okulu Derneği her türlü eğitim sürecinin ev ve aile ortamı

EĞİTİM 25.05.2019 12:19:12 4656 0
Ev Eğitiminde Büyük Adım

Eğitimin evde olması, ailelerin çocuklarının öğrenme deneyimlerine katılmasına ve çocukların başarısına büyük katkı sağlıyor. 100’e yakın eğitimci ve 200 civarında ev rehberi ile Ev Okulu Derneği ev rehberleriyle de çocukların bilişsel, duygusal, sosyal ve akademik gelişimlerine ailenin katılımını arttıracak, bilgi ve beceri sahibi olmasını sağlayacak etkinlikler düzenliyor. Aynı zamanda çocukların düşünme becerileri, yaratıcılık, problem çözme, stratejik düşünme, mantık yürütme, zekâ ve akıl oyunları ve etkinlik üretme üzerine eğitiliyor.

Her Eve Bir Uzay Bilimci Geliyor

Ev Rehberliği hizmetinden yararlanan her aile farklı branşlardan ev rehberleriyle bir araya geliyor. Gastronomi, Kimya, Astronomi, Uzay Bilimleri ve Ergoterapi gibi çocuğun beceri gelişimine dokunabilecek uzmanlar evde çocuklarla çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda ev rehberleri çocukların yetenek gelişimlerini de ölçümlüyor. Süreç içerisindeki gelişimleri raporlayarak akademik başarıdan ziyade sosyal, duygusal ve yetenek alanlarına odaklı çalışmalar yürütüyor.

Ev Rehberleri Dikkat Ve Zekâ Gelişimine Katkı Sağlıyor

Aileler özel ders mantığından farklı olarak çocuklarıyla vakit geçirecek, Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü üniversite öğrencisi olan gençleri daha fazla tercih ediyor. Ev Rehberleri evlerde çocukların akademik derslerinden ziyade onların; yorumlama, problem çözme, uzamsal düşünme, ince ve kaba motor beceriler odaklı çalışmalar yürütüyor. Ev rehberleri ilgilendikleri ailelere yaşadıkların şehirdeki eğitim etkinlikleri hakkında haftalık bilgilendirmeyle hangi aplikasyonların kullanılabileceği, hangi video ve filmlerin izlenmesi gerektiği ve hangi oyunların dikkat ve zekâ gelişimine katkı sunduğu konusunda destek vererek rehberlik hizmeti de sunuyor.

Çocuklar Geleceğin Dünyasına Hazırlanıyor

Ev Okulu Derneği Kurucusu Mehmet Hilmi Eren: “Her evin aynı zamanda bir okul olduğunu düşünerek evleri eğitim ve mutluluk yuvasına çevirmek amacıyla yola çıktık. Türkiye’deki her evi eğitim ve mutluluk yuvasına dönüştürmek istiyoruz. Çünkü evler eğitimin merkezidir. Ev Okulu Derneği, her bir ailenin farklı yönelimleri, beklentileri ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kişiye özel rehberlik hizmeti sunuyor. Çocukların akademik başarısından ziyade yetenek, beceri ve karakter gelişimini önemseyerek günümüz dünyasına değil geleceğin dünyasına hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.


Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.