Domates Ve Karpuz Yiyerek Güzelleşin

Güneşe Yüksek Oranda Maruz Kalınan Sıcak Yaz Günlerinde, Hem Cildi Güneş Işınlarına Karşı Korumak Hem De Yeteri Kadar Bu Işınlardan Faydalanmak,

YAŞAM 6.08.2019 10:19:00 2539 0
Domates Ve Karpuz Yiyerek Güzelleşin

Domates Ve Karpuz Yiyerek Güzelleşin

Güneşe Yüksek Oranda Maruz Kalınan Sıcak Yaz Günlerinde, Hem Cildi Güneş Işınlarına Karşı Korumak Hem De Yeteri Kadar Bu Işınlardan Faydalanmak, Sağlıklı Bir Cilt İçin Oldukça Önemli. Güneşten Kaçmak Yerine Uzmanların Önerileri İle Güneşten Korunmanın Ve Güneş Işınlarının Vücut İçin Gerekli Olduğunun Unutulmaması Gerektiğinin Altını Çizen Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, “Beslenmemize Dikkat Ederek Güneşin Zararlı Etkilerinden Cildimizi Korumak Mümkün” Açıklamasında Bulundu.

Güneşin Zararlı Etkilerinden Korunmak İçin Besinlerde Bulunan Karotenoidlerin, Özellikle Beta Karoten Ve Likopenin Oldukça Etkili Olduğunu Söyleyen Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, “Havuç, Kayısı, Domates, Biber, Kavun, Ispanak, Maydanoz, Asma Yaprağı, Dereotu Gibi Sebze Ve Meyveler Beta-Karoten İçerir. Likopenler İse, Meyve Ve Sebzelere Pembe-Kırmızı Rengi Veren Pigmentlerdir. Domates, Karpuz, Çilek, Greyfurtta Bolca Bulunur. Domates Likopen Kaynağıdır; Cildin Daha Güzel Görünmesini Sağlar. Karpuz Da Domates Gibi Likopen İçerir; Cildin Kızarmasını, Vücudun Susuz Kalmasını Engeller” Dedi.

Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler Cildi Güneşin Zararlarından Korur

Brokoli Gibi Sebzeler İle Fesleğen, Biberiye, Adaçayı, Maydanoz Gibi Taze Otların Serbest Radikallere Karşı Savaşan Ve Cildi Koruyan Antioksidanlar Açısından Zengin Olduğunu Vurgulayan Sibel Mumcu, “Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler De Antioksidanların Kaynağıdır Ve Cildi Güneşin Zararlarından Korur” Açıklamasında Bulundu. Omega-3’lerin Cildin Parlak Ve Gergin Olmasını Sağladığını Söyleyen Mumcu, “Bu Yağ Asitleri Hücre Zarını Güçlendirir, Cildin Daha Genç Görünmesini Sağlar. Somon, Ceviz, Keten Tohumu, Zeytinyağı, Koyu Yeşil Sebzeler Beslenmeye Mutlaka Eklenmeli” Önerisinde Bulundu.

E Ve C Vitaminleri Cildi Yaşlanmaya Karşı Korur

E Ve C Vitaminlerinin De Güneşin Zararlarından Cildi Koruyan Güçlü Antioksidanlar Ve Yaşlanmaya Karşı Etkin Vitaminler Olduğunu Dile Getiren Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, “E Vitamini Kaynakları; Bitkisel Yağların Çoğu, Ceviz, Fındık-Fıstık, Tohumlar, Et, Balık, Yeşil Yapraklı Sebzeler, Ispanak, Kuşkonmaz, Elma, Yumurta Ve Tahıllardır. Çilek, Kivi, Portakal Ve Diğer Turunçgiller, Sarı, Yeşil Ve Kırmızı Biberler, Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler, Brokoli, Domates, Bezelye Ve Maydanoz İse En C Vitamin Kaynaklarıdır” Açıklamasında Bulundu.

Güneş Altında Uzun Saatler Değil, Kısa Ve Doğru Vakit Geçirilmeli

Güneşin Kemikler İçin Çok Önemli Olan D Vitamini Aktive Ettiğini Ve Bunun İçin Güneşten Doğru Şekilde Faydalanmak Gerektiğini Belirten Mumcu, “Güneş Altında Uzun Saatler Harcamak Yerine Kısa Sürelerde Doğru Bir Güneşlenme Bu Aktivasyon İçin Yeterlidir. Güneşlenme Süresi Ve Saati, Yaşanılan Bölgenin Enlem Özelliklerine Göre Değişmekle Birlikte Güneş Işınlarının Dik Olarak Geldiği Saatlerde 10-15 Dakika Kadar, Korunma Olmaksızın Güneş İle Temas Etmek, D Vitamininin Aktif Olması Ve Depolanması İçin Yeterli Olur” Dedi.

Güneş Kaygı Durumunu İyileştirir, Depresyonu Önler

Güneş Işığının Beyinden Serotonin Hormonu Salınımını Da Arttırdığının Düşünüldüğünü Söyleyen Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, “Bu Hormon, Duygu Durumunun Güçlenmesine Yardımcı Olan, Kaygı Durumunu İyileştiren Ve Depresyonu Önleyen Etkiler Gösterir” Şeklinde Konuştu.

Su Cildin Korumasını Önler

Suyun Vücudu Ve Cildi Zararlı Maddelerden Arındıran En Önemli Sıvı Olduğunu Hatırlatan Sibel Mumcu, “Cildin Beslenmesini Sağlar, Gerginleştirir Ve Kurumasını Önler. Her Gün 2-2,5 Litre Suya İhtiyacımız Vardır. Güneşe Fazla Maruz Kalındığında, Cilt Esnekliğini Kaybeder Ve Susuz Kalır. Bunu Engellemek Ve Cildin Kurumasın Önlemek İçin Bol Su Tüketmek Önemlidir” Önerisinde Bulundu.

Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Hakkında

Ülkemizde 1992 Yılından Bu Yana Faaliyette Bulunan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi AŞ, Türkiye’nin En Seçkin Şirketlerine Ve Değerli Kamu Kuruluşlarına Yemek, Temizlik, Bina Yönetimi, Teknik Destek, Çamaşırhane, Resepsiyon, Dokümantasyon Yönetimi Gibi Pek Çok Alanda Hizmet Sağlıyor. Sodexo’nun Global Vizyonunun Bir Parçası Olarak İse Ülkemizdeki Operasyonlarda Tedarik Zinciri Ve İstihdamın Tamamı Yerel Kaynak Kullanarak Gerçekleştiriliyor.

 


Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.