Doğalgaz Keşfi Müjde Değil, Bir İtiraftır

Ak Parti, MHP, CHP ve HDP’li siyasilerin Türkiye’nin petrol ve doğal gaz varlığını yıllardır hep inkâr ettiklerini ifade eden BTP lideri Hüseyin Baş,“Karadeniz’deki keşif bir müjde değil, Türkiye’nin yer altı kaynağı olduğunun

SİYASET 27.08.2020 16:01:49 4514 0
Doğalgaz Keşfi Müjde Değil, Bir İtiraftır

Doğalgaz Keşfi Müjde Değil, Bir İtiraftır

 

Ak Parti, MHP, CHP ve HDP’li siyasilerin Türkiye’nin petrol ve doğal gaz varlığını yıllardır hep inkâr ettiklerini ifade eden BTP lideri Hüseyin Baş,“Karadeniz’deki keşif bir müjde değil, Türkiye’nin yer altı kaynağı olduğunun itirafıdır” dedi.

 

Türkiye'nin Karadeniz'de tarihinin en büyük doğal gaz keşfini gerçekleştirdiğinin önceki gün açıklanması üzerine Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, konuyla ilgili dikkat çekici bir değerlendirme yaptı. Keşfin sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden BTP lideri Baş, "Keşfedilen doğal gaz öncelikle vatanımıza, milletimize hayırlı olsun" dedi. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olmasından dolayı bugüne kadar çok büyük mali problemler yaşadığına dikkat çeken Hüseyin Baş, "Cari açığın en temel nedenlerinden biri de enerjideki dışa bağımlılıktır. Bu noktada tahminlere göre ciddi bir rezerv tespit edilmiş. Bu tahmini rezervlerin ne kadarı reel anlamda dönüşeceğini zaman gösterecek. Ama sevindirici bir gelişme" ifadelerini kullandı. Ak Parti, MHP, CHP ve HDP'li siyasilerin geçmiş yıllarda Türkiye'nin petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olmadığını söylediklerini ayrıntılı örnekler vererek ortaya koyan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Türkiye'de politikacıların çoğunluğunun petrol ve doğal gaz varlığını hep inkâr ettiklerini söyledi.

 

 

Bu Bir Müjde Değil

 

Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 'doğal gaz müjdesi' ile ilgili olarak "Bu bir müjde değil, itiraftır" ifadelerini kullanan BTP lideri Hüseyin Baş, şöyle konuştu: "Müjde yeni bir şey değil. Bu müjde değil, bir itiraftır. Bu yapılan açıklama Türkiye'nin yer altı kaynağı olduğunun itirafıdır. Çok ilginçtir. 2015 yılında yapılan genel seçimler öncesinde merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş şunları söylemişti: 'Şimdi size müjdeyi veriyorum; Bakın bizim iktidarımızda Türkiye olarak yıllık 150 milyar dolar petrol gelirimiz olacak. Tek tek bunları biz tespit ettik. Bu kaynakları yabancı şirketler işliyor. Hani Türkiye'de petrol yoktu? Dikkat edin elimizdeki serveti kaptırmayalım. Biz aç-susuz geziyoruz, bizim servetimizle adamlar bizim üzerimizde ağalık yapıyor. Lütfen buna müsaade etmeyelim.' Türkiye'nin sahip olduğu yer altı kaynakları sadece yıllık 150 milyar dolarlık petrolle sınırlı olmadığını da sözlerine ekleyen BTP lideri Baş, Milli Ekonomi Modeli'nde geniş bir şekilde yer verilmiş Türkiye'de maden arama ruhsatı almış yabancı şirketlerden bazılarına şu sözlerle dikkat çekti: "Rio Tinto firmasına 30 tane maden arama ruhsatı verilmiş. Cominco firmasına 190 tane maden arama ruhsatı verilmiş. Yamas firmasına 233 tane, Geomar firmasına 3 tane, Toprag 63 tane, Omya 85 tane ve Normandy 149 tane maden arama ruhsatı almış. Bunların kimi Kanadalı, kimi Meksikalı, kimi Alman, kimi Belçikalı vesaire. Biz yer altı zenginliklerimizin tamamını yabancıları zaten vermişiz. Bunlar bizim için yeni gelişmeler değildir."

 

 

Bir Hakkı Teslim Etmek Gerekli

 

Konuşmasında bir hakkı mutlaka teslim etmek gerektiğini ifade eden BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, kurulduğu günden bu yana Bağımsız Türkiye Partisi'nin Türkiye'nin sahip olduğu yer altı kaynaklarını her fırsatta dikkat çektiğini söyledi. BTP lideri Baş, şöyle konuştu: "2002 yılından bu yana Bağımsız Türkiye Partisi, merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş ile birlikte BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş olarak bizler daima Türkiye'nin yer altı kaynaklarını, doğal zenginliklerini her mecrada, her fırsatta dile getirdik. Yine Milli Ekonomi Modeli'nde Sayın Haydar Baş 3 katrilyon dolarlık bir yer altı rezervinden bahseder. Bu demek biliyor musunuz? Tüm dünyaya kıyamete kadar yetebilecek bir zenginliktir bu. Bu zenginliklerimizi devlet-millet ortaklığıyla, yabancıların faydasına değil, milletimizin faydasına kullanacak formülleri geliştirmemiz lazım. Doğal gaz rezervi keşfi önemli gelişmedir ve üstü örtülemeyecek bir gerçektir. Ancak dediğim gibi çölde bir kum tanesi kadar bile değildir. Biz bunları devlet ve millet yararına kullanıp, gençliğe, eğitime yatırımlar yapacağız. Gerçekten gençlerimizin kendi projelerini, kendi hayallerini gerçekleştirebilecekleri, kendi geleceklerini inşa edebilecekleri bir ortam sağlayacağız."

 


BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Kocaeli'den çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.