Denemeye Üretmeye Devam Edeceğiz

Silivri Belediyesi, tarımsal üretim faaliyetleri planlamalarını tamamlandı. Yeni dönemde daha önce hiç kullanılmamış 2 bin dönüm belediye arazisine ekim yapacaklarını belirten Başkan Yılmaz, “Tarımsal üretim çalışmalarımızı her

İSTANBUL 29.09.2020 17:25:52 1846 0
Denemeye Üretmeye Devam Edeceğiz

Denemeye Üretmeye Devam Edeceğiz

Silivri Belediyesi, tarımsal üretim faaliyetleri planlamalarını tamamlandı. Yeni dönemde daha önce hiç kullanılmamış 2 bin dönüm belediye arazisine ekim yapacaklarını belirten Başkan Yılmaz, “Tarımsal üretim çalışmalarımızı her yıl artırarak sürdürüyoruz.” dedi.

Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü belediyeye ait araziler için tarımsal üretim faaliyetleri planlamasını tamamladı. Yeni dönemde belediyeye ait hiç kullanılmamış ve kiraya verilmemiş 2 bin dönüm arazi üretime kazandırılarak ekim yapılacak. Bunun yanı sıra Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın yerel üreticiyi desteklemek adına bedelsiz olarak vermeyi vaat ettiği üreticiler için 500 dönüm arazi ayrılırken, tıbbı ve aromatik bitki ekmek şartıyla da düşük bedelli 500 dönüm arazi belediyeden kiralanabilecek.

Başkan Yılmaz: “Silivri’de Tarım Demeye Üretim Demeye Devam Edeceğiz”


Belediyeye ait olan ve yeni dönemde tarımsal üretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere planlaması yapılan arazilerle ilgili bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri’de çiftçinin, üreticinin yanında olmaya, Silivri için üretmeye Türkiye için geliştirmeye devam edeceğiz.” diyerek şu ifadeleri kullandı: “Silivri Belediyesi olarak yeni dönem için tarımsal üretim planlamalarımızı tamamladık. Belediyemize ait tarımsal üretime elverişli tüm arazilerimizi en iyi şekilde değerlendirmek, Silivrili çiftçilerimize ve üreticilerimize destek olmak, ihtiyaç sahibi ailelerimiz için üretim yapmak adına, daha önce hiç ekilmemiş Selimpaşa’da 750 dönüm, Alipaşa’da 720 dönüm, Kurfallı’da 30 dönüm, Küçükkılıçlı’da 75 dönüm, Gümüşyala’da 175 dönüm, TÜRAM’da 250 dönüm olmak üzere 2 bin dönüm araziyi üretime kazandırıyoruz. Bununla birlikte Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Yarışmamızda yerel üreticilerimize verdiğimiz bedelsiz arazi sözümüzü yerine getirmek için kavun, bamya, domates ekilmek şartı ile yaklaşık 500 dönüm arazimizin tahsisini yaptık. Yine çok düşük kira bedeliyle tıbbı ve aromatik bitki ekmek için yaklaşık 500 dönüm araziyi de bölge çiftçimizin kullanımına sunuyoruz. Böylelikle Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz vasıtası ile toplam 3 bin dönüm araziyi tarımsal üretim için organize etmiş oluyoruz. Diğer yandan belediyemizden kiralanan 1000 dönüm arazi üretim için kullanılmaya devam ediyor. Silivri Belediyesi olarak tarım ve üretimi destekleme için çalışmalarımızı her yıl artırarak sürdürüyoruz.”


Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.