Damat’tan Büyük Başarı!

“2023 İçin Eğitimde İnovasyonun Önemi” adlı köşe yazısı ile Türkiye Yerel Basın Birliği Başarı Ödülleri konulu yarışmada En İyi Köşe Yazısı Dalında 2013 senesinde ödüle layık görüldü.

GÜNCEL 14.11.2019 09:39:41 3002 0
Damat’tan Büyük Başarı!

Damat’tan Büyük Başarı!

“2023 İçin Eğitimde İnovasyonun Önemi” adlı köşe yazısı ile Türkiye Yerel Basın Birliği Başarı Ödülleri konulu yarışmada En İyi Köşe Yazısı Dalında 2013 senesinde ödüle layık görüldü.

Adom Medya Grup yazarlarından İbrahim Hakkı Damat’ın 2013 yılında yazmış olduğu köşe yazısı Türkiye Yerel Basın Birliği “Yerel Basın Başarı Ödülleri” konulu yarışmasında ödüle layık görülmüştü. MEB Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, yaptığı bir sosyal medya paylaşımında “ Birçok buluş ve yenilik için Patenti Türkiye’dedir cümlesini duyacaksak; bu, okul sıralarında patent, faydalı model ve tasarım çalışan çocuklarımızla olacak. Ofisimiz kuruldu, yetkili eğitimleri tamam, sıra öğretmen eğitiminde…” diyerek yazarımızın 2013 yılında ortaya koyduğu fikirlerin haklılığını tescil etmiş oldu.

2023 İçin Eğitimde İnovasyon

Damat, “Öğretmen camiasını stajyeri ile, emeklisi gelmiş olanı birlikte sanayide, hizmet sektöründe değerlendirilebilecek yenilikçi fikirler üretme konusunda teşvik etmeliyiz. Ülkemizin vizyonuna destek olabilecek eğitim-öğretim müfredatı oluşturmalıyız. Birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar müfredatı gözden geçirmeli ve gereksiz içeriklerle vakit kaybetmemeliyiz. Seçmeli dersler arasına inovasyon, girişimcilik, niş pazar girişimciliği gibi dersler koyarak 700 bin öğretmen ve 15 milyon gencin bu konularla hemhal olmasını sağlamalıyız.”

 

Hizmet İçi Eğitimler

“Ülke çapında marka-patent-endüstriyel tasarım gibi konularda bilinçlendirme çalışmaları yapmalıyız. Hizmet içi eğitimler yoluyla, idareciler ve rehber öğretmenler vs. vasıtasıyla bu konuların her okula girmesini sağlamalıyız. Fikrini tescille. Bir ilçe bir marka." gibi sloganlarla motivasyonu sağlamalıyız. Marka-Patent başvurularında alınacak ücretleri okullardan ve öğrencilerden temsili nitelikte almalıyız ki, başvuru ücreti nedeniyle geri duracakların önü de açılsın.”

 

 

Devlete, 700 Bin Ar‑Ge Birimi

 

“Öğrenciler tarafından bulunan ve sanayide, hizmet sektöründe karşılığı olan ham fikirler, o fikirlerle ilgilenen kuruluşlara, dünyadaki herhangi bir firmaya ederi kadar bir fiyatla satılmalı, elde edilen tutarın 70'i öğrenciye, 10'u fikre katkı sağlayan öğretmenine, 10'u okuluna, 10'u da devlete verilmelidir ki, oranlar farklı şekilde de ayarlanabilir. Böyle bir model uygulandığında devlet, 700 bin öğretmen ve 15 milyon gencin çalıştığı bir Ar‑Ge Birimi'ne sahip olarak 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla yürümüş olacaktır” dedi.

Haber Nezir KARAYÜN


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.