BM’den Kızılay’a Büyük Yardım..!

Kızılay’ın Suriye’ye yönelik yardım operasyonuna daha önce de destekte bulunan Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Kızılay’a 2.3 milyon dolar daha kaynak aktarma kararı aldı.

GÜNCEL 23.06.2018 18:22:58 5594 0
BM’den Kızılay’a Büyük Yardım..!

BM’den Kızılay’a Büyük Yardım..!

Kızılay’ın Suriye’ye yönelik yardım operasyonuna daha önce de destekte bulunan Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Kızılay’a 2.3 milyon dolar daha kaynak aktarma kararı aldı.

Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da savaş mağduru on binlerce Suriye vatandaşına, 7 yılı aşkın süredir insani yardımda bulunan Kızılay’a Birleşmiş Milletler’den (BM) büyük destek geldi. Kızılay’ın Suriye’ye yönelik sınır ötesi insani yardım operasyonuna daha önce de destekte bulunan Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), yardımın devamı niteliğinde Kızılay’a 2.3 milyon dolar daha kaynak aktarma kararı aldı.

Yaklaşık 11.000.000 Liraya denk gelen maddi destek sayesinde Kızılay, Suriye İnsani Yardım Operasyonu kapsamındaki personel giderleri ile idari ve lojistik giderlere önemli bir katkıda bulunan UNOCHA, insani yardımın sürekliğine de hayati bir katkı sunmuş oldu.

Daha önceki yıllarda da maddi destekte bulunan ve son destekle birlikte Kızılay’a toplam 8.8 milyon dolarlık kaynak aktaran UNOCHA ile Kızılay arasındaki yeni işbirliği imza töreni Kızılay Genel Merkezi’nde yapıldı.

Sınır ötesine her gün 400 bin dolarlık yardım gidiyor

Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük törende yaptığı konuşmada Türkiye İnsani Fonu için Kızılay’a verilen 6. hibe olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Önümüzdeki bir yıllık süreyi kapsayacak. Genel toplama baktığınızda BM’nin Kızılay’a yaptığı destek 50 milyonu geçmiş durumda. Bu fon aynı zamanda bir Türk kuruluşuna verilen en büyük katkıdır. Suriye içinde 13 milyon ihtiyaç sahibi var. Bilhassa 5 milyonun üzerinde insan umutlarını Türkiye’ye bağlamış durumdalar. Biz aralıksız olarak gece gündüz demeden sınır ötesinde ve içinde çalışıyoruz. Günlük olarak değeri 400.000 dolar değerinde yardım gönderiyoruz. Krizin başından beri tüm insani yardımların Suriye’ye geçmesini sağlıyoruz. Dünyada insani yardımlarda birinci sıraya yerleşmiş bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Bu yıl yardım büyüklüğü anlamında da dünyada birinci sıraya yerleştik.”

Türkiye’nin desteği çok büyük

Birleşmiş Milletler Suriye Krizi Bölgesel İnsani Koordinatör Vekili RameshRajasingham da Türkiye devletinin ve Türk Kızılayının Suriye konusunda çok büyük destekler verdiğini belirterek şunları kaydetti:

“BM ve Kızılay arasındaki ortaklığımızın devam etmesi için buradayız. Suriye krizi sekizinci yılında ve devam ediyor. Özellikle Suriye’nin kuzey batısında çok ciddi bir insani durum söz konusu. Suriye’deki insanların tek çıkış yolu Türkiye. Kızılay sınır yardımları ve operasyonlar kapsamında çok önemli sorumluluklar üstleniyor. Kızılay uzun süredir bu bölgedeki insani yardım operasyonlarının lojistik ayağını yürütüyor. Türk Kızılayı yardımın hızlı ve efektif şekilde ulaştırılması için çok ciddi rol üstleniyor. Kızılay’a bugüne kadar aktarılan para 8.8 milyon dolar. Toplamda Suriye içinden 42 bin tır geçti. Bu yarım milyon tonluk bir yardıma tekâmül ediyor. Bizim de Kızılay ile işbirliğimiz çok yakın bir şekilde devam ediyor. Toplamda 250 kadar yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşunun faydalandığı bir sistemimiz var. Bu Kızılay ile olan 382 projeden sadece bir tanesi. Bu fonlar ile hem Türk hem Suriyeli STK’lar destekleniyor. Bu insani yardımın ulaştırılmasına katkıda bulunan bir fon. Suriye krizi üzerinde Türkiye’nin üstlendiği rol çok önemli. Türkiye devletinin yardıma muhtaç 3 milyonu ağırlamasını ve bize olan desteklerini şükranla karşılıyoruz.”
 

Proje ve Sınır Ötesi Yardımlar Hakkında

 

UNOCHA ve Türk Kızılayı arasında gerçekleştirilen anlaşma ile 2018 yılı Haziran ayı itibariyle sınır faaliyetlerini geliştirme ve sınır geçişlerini güçlendirme projesi uygulanmaya başlayacak. Projeye ilişkin faaliyetler Türk Kızılayı Gaziantep Ülke Alan Koordinatörlüğünce yürütülecek.

 

Türk Kızılayı 7 yılı aşkın süredir Suriye’ye yönelik sınır ötesi insani yardımlarını bağışçıların desteği ile aralıksız sürdürüyor. Türk Kızılayı bugüne kadar Suriye’ye maddi değeri 1 milyar doları aşan insani yardım malzemesi sevk etti.  Bu yardımlar Suriye’de yerlerinden edilmiş 5 milyon kişiye düzenli destek olarak ulaşmaya devam ediyor.

 

 

 


Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.