Balonlarla, gökyüzüne yolladılar

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte yaşamını yitiren ve terör örgütleri tarafından şehit edilen öğretmenler anısına yazılan yüzlerce mektup uçan balonlarla gökyüzüne gönderildi.

EĞİTİM 25.11.2020 12:20:17 2808 0
 Balonlarla, gökyüzüne yolladılar

 Balonlarla, gökyüzüne yolladılar

 

Büyükçekmece’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte yaşamını yitiren ve terör örgütleri tarafından şehit edilen öğretmenler anısına yazılan yüzlerce mektup uçan balonlarla gökyüzüne gönderildi.

 

Etkinlikte ayrıca Başöğretmen  Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yaşamını yitirmiş olan tüm öğretmenler ve görevi başında olan tüm öğretmenler için 2 adet zeytin ağacı dikildi.

 

Duygu dolu anlar yaşandı

 

Büyükçekmece Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Covid-19 salgını önlemleri göz önünde bulundurularak gerçekleşen etkinlikte 7’den 70’e her yaştan Büyükçekmecelinin öğretmenler için yazdıkları duygu yüklü mektuplar uçan balonlar eşliğinde gökyüzüne gönderildi. Görevleri başında katledilen şehit öğretmenler de unutulmadı. Şehit öğretmenler için yazılan mektuplar gökyüzüne gönderilirken duygu dolu anlar yaşandı.

 

“Onların bizlerde bıraktığı iz derin”

 

Etkinlik hakkında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: “Öğretmenler ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocukların yetişmesinde en önemli aktörlerdir. Öğretmenler çocuklarımızı hangi şuurla, hangi inançla yetiştireceklerse ülkemizin geleceği de o şekilde yön bulacaktır. İyi yetiştirirlerse ülkemiz daha yüksek bir ruhla yetişmiş bir gençlik tarafından alınacak Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş medeniyet düzeyine, yüksek medeniyet düzeyine götürecektir. Onun için öğretmenlik müessesesinin ne kadar önemli olduğunu herkes çok iyi biliyor. Bugün burada özel bir tören yapıyoruz. 140’dan fazla öğretmenimizi katlettiler. Özellikle Doğu bölgelerimizde. Onların anısına yazılan mektupları biraz sonra buradaki arkadaşlarımız, çocuklar gökyüzüne uçan balonla göndererek sanki bir bakıma onların ruhlarına bir Fatiha okumuş gibi olacaklar. Ama onların bizlerde bıraktığı iz derin. Çünkü ilim irfan öğretmeye giden öğretmenin katledilmesi çok acı bir şey. Hepsini rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Öğretmenler Günü’nde de bir kez daha görevi başında olan öğretmenlerimize sağlık esenlik duygularımızla başarılar diliyoruz. Öğretmenlikle ilgili mutlaka yeni bir yasa çıkartılarak öğretmenlerin özel statüde memur olarak değerlendirilmesi ülkenin geleceği bakımından öğretmenin şevkinin arttırılması bakımından çok önem arz ettiğini de belirtmek isterim.”

 

Öğretmenler için gökyüzüne gönderilen mektupların ardından Büyükçekmecelilerin Öğretmenler Günü kapsamında öğretmenleri için yazdıkları binin üzerindeki mektubun yer aldığı “Hepimizin Bir Öğretmeni Var” sergisinin açılış töreni gerçekleştirildi.

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.