Bağcılar'a 6 yeni sağlık merkezi

Bağcılar Belediyesi pandemi döneminde hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için ilçeye 6 aile sağlık merkezi inşa ediyor. Tipik sağlık yapılarından bağımsız ve özgün olarak tasarlanan sağlık tesislerinin inşaatı hızlı bir şekilde de

İSTANBUL 17.11.2020 13:24:36 2815 0
Bağcılar

Bağcılar'a 6 yeni sağlık merkezi

Bağcılar Belediyesi pandemi döneminde hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için ilçeye 6 aile sağlık merkezi inşa ediyor. Tipik sağlık yapılarından bağımsız ve özgün olarak tasarlanan sağlık tesislerinin inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Proje tamamlandığında ilçe sakinlerinin çok yönlü ihtiyaçlarına cevap verecek.

Bağcılar Belediyesi, pandemi döneminde önemi daha çok artan sağlık hizmetleriyle ilgili olarak dev bir projeye imza atıyor. Bu kapsamda 6 mahallede çok amaçlı sağlık merkezleri yapılıyor. Tipik sağlık yapılarından bağımsız ve özgün olarak tasarlanan Kirazlı Sağlıklı Hayat Merkezi ile Yenigün, Demirkapı, Göztepe, Kazımkarabekir ve Kemalpaşa Aile Sağlığı Merkezleri’nin inşaatı devam ediyor. Kısa sürede hizmete geçmesi amaçlanan sağlık birimleri hem deprem güvenliği yüksek olacak hem de vatandaşların birçok ihtiyacını karşılayacak.

Güncel deprem yönetmeliğine uygun

Sağlık tesislerinden her biri hem donanımlı hem de güncel deprem yönetmeliğine göre yapılacak. 4 katlı olarak tasarlanan Kirazlı Sağlıklı Hayat Merkezi’nde; bay/bayan spor salonu, fiziksel aktivite koçluğu, röntgen odası, sağlıklı beslenme mutfağı, hasta izleme odası, laboratuvarlar, diyetisyen, ağız ve diş sağlığı polikliniği, ergoterapist, fizyoterapist, toplantı odası, gebelik okulu, podolog, psikolog, sigara bırakma polikliniği, okul sağlığı birimi, sosyal hizmetler uzmanı, çocuk gelişim uzmanı hizmetleri verecek.

Çelik – prefabrik olarak tasarlandı

Yenigün Mahallesinde 5 katlı Aile Sağlığı Merkezi projesinde ise acil müdahale odası, laboratuvar, gebe izleme ve aile planlaması odası, aşı odası, emzirme odası ve 8 adet doktor muayene odası bulunuyor. Demirkapı, Göztepe, Kazımkarabekir ve Kemalpaşa mahalleleri için tasarlanmış olan sağlık tesisi yapılarının her biri iki katlı. Çelik - prefabrik olarak tasarlanan yapılar gerek deprem güvenliği gerekse de hızlı imalat opsiyonları dolayısıyla avantaj sağlıyor.

Elimizden geleni yapıyoruz

Halk sağlığına her şeyden daha çok önem verdiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda yapımına başlanan sağlık merkezlerimiz çok yakında hizmete geçecek. Halk sağlığı için biz bu çalışmaları kendimize vazife edinerek elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemizin sağlık alanında ne kadar iyi olduğunu pandemi sürecinde gördük. Sağlıkta daha kaliteli hizmet için bu ve benzeri projelere devam edeceğiz. Şimdiden ilçe sakinlerine hayırlı olsun diyorum” dedi.

6 yeni  sağlık merkezinin inşaatının 4 ay sonra bitmesi planlanıyor.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.