Babacan: Eskişehir’deydi

Deva Partisi Eskişehir İl Başkanlığı 1.Olağan İl Kongresi Tasigo Otel’de gerçekleştirildi. Genel Başkan Ali Babacan’ın da katılım sağladığı kongrede yeni il yönetimi belirlendi.

SİYASET 30.11.2020 14:42:12 2866 0
Babacan: Eskişehir’deydi

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan: Eskişehir’deydi

Deva Partisi Eskişehir İl Başkanlığı 1.Olağan İl Kongresi Tasigo Otel’de gerçekleştirildi. Genel Başkan Ali Babacan’ın da katılım sağladığı kongrede yeni il yönetimi belirlendi.

 Kongre öncesi basın mensupları ile biraraya gelen Babacan parti kuruluş süreci ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Deva Partisi İl Kongresine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Başak, DSP İl Başkanı Salih Güven, İl ve İlçe Yönetimleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Kongrede açılış konuşmasını İl Başkanı İsmail Haşim Ateş yaptı ve Eskişehir’in gündemleri ve sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İl Başkanı Ateş : “Eskişehirliler tüm Türk halkı gibi ülkenin içinde bulunduğu olumuz koşullar konusunda benzer refleksler göstermekte ve mevcut siyasi yapının yarattığı mutsuzluk ikliminin bir an önce dağıtılmasını bizlerden beklemektedir. Ne üzücüdür ki son yıllarda bütün çabalara rağmen Eskişehir merkezi otoriteden gereken desteği alamamış pek çok yatırım ve proje gerçekleşememiştir. Kentimize ve ülkemize ait sorunları çözmek inşallah Deva Partisi kadrolarına nasip olur.” dedi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Eskişehir İl Kongresi’nde konuştu. Babacan’ın gündeminde partisinin gençlik politikaları ve ekonomik kriz vardı. Babacan şu ifadeleri kullandı:

Esnaftan stopaj vergisini hiç almayın

Kredi borçlarını pandemi döneminde ödemesiz ve sıfır faizli yeniden yapılandırmak lazım. Anladık kasayı boşalttınız, hibe vermiyorsunuz. Esnafı hiç olmazsa “vergi vergi” diye sıkboğaz etmeyin. Dükkân kapalı, siftah yok, esnafın cebine para girmiyor. Kirasını bile ödemekte zorluk çekiyor. Kira stopajını hiç almayın. Zamanı gelince mal sahibinden alırsınız.

Çiftçi desteklerine artış sıfır, Cumhurbaşkanlığı ödeneğine artış 28

Meclis’te gelecek yılın bütçesi görüşülüyor. Bakıyoruz, gelecek yıl için tarımsal destek ödeneği 22 Milyar TL. Bu yıl da zaten 22 milyar TL idi. Yani 2020’den 2021’e artış sıfır. Bir de Cumhurbaşkanlığı ödeneğine bakıyoruz; 2021 bütçesinde 2020’ye göre tam 28 artış var. Siz “itibardan tasarruf olmaz” diyerek, kendi harcamalarınızı her yıl enflasyonun çok üzerinde artırırken, çiftçimizin en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda gereken desteği vermeyeceğinizi ilan ediyorsunuz. Bu, ülkenin gerçeklerinden, tarımından, çiftçisinden habersiz olmak demektir.

Gençlerimizin özgürlüğü bir parmak şaklatmaya bakar

Gençler:  “Düşüncelerimi yazarsam gece yarısı polis kapımızı çalar, ileride bu yazdığımı önüme koyup iş vermezler.” diye çekiniyor. “Silivri soğuktur şimdi” diye şakalaşıyor.

 İfade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmadıkça demokrasimiz ilerlemeyecek. Tüm bu sorunların çözümü çok kolay, tek bir harekete bakar. İktidara geldiğimizde bir parmak şaklatacağız ve “Gençler özgürsünüz.” diyeceğiz.

YÖK’ü kaldıracağız

Üniversitelerimizi özgürleştireceğiz. Bunun yolunun Yüksek Öğretim Kurulu’nu kapatıp kaldırmaktan geçtiğine inanıyoruz.

12 Eylül darbesinin akademideki kalıntılarına son vereceğiz. Üniversitelerde itaatin değil, aklın ve bilimin önünü açacağız.

Yerli ve milli anlayış, gençleri kendi vatanlarından kaçırmak değildir

Gençlerimiz: “Boşuna mı okuduk?” diyor. Gençlerin hayallerine vurulan prangaları teker teker söküp atacağız. Gençlerimiz kendi ayakları üstünde duracaklar. Kara kara düşünmeden yuvalarını kuracaklar, ailelerine muhtaç bir şekilde yaşlanmayacaklar. Her gün bize yerlilik ve millilik anlatanlara sesleniyorum: Gençlerimizi öyle bir noktaya getirdiniz ki, gençlerimiz yarınlarını kendi vatanlarında kurmak istemiyor. Bu mudur yerlilik? Bu mudur millilik? Bu mudur milliyetçilik?

İşe alımlarda mülakatı kaldıracağız

Kamuda işe alımlarda mülakat sistemine son vereceğiz. Mülakat olmuş particilik aracı, mülakat olmuş bazı toplum kesimlerini dışlama aracı, mülakat olmuş eş, dost, ahbap kayırma aracı. Onun adamı, şunun yakını, bu partiden demeyeceğiz. Liyakate ve bilgiye değer vereceğiz.

Limanlarla demiryollarının bağlantılarını kuracağız

Kanal İstanbul gibi çevre etkisini bile doğru düzgün ölçmedikleri rant projeleriyle yatıp kalkıyorlar. Zihniyet bu. Bunlardan önce yapmamız gereken çok iş var: “Depreme hazırlık, tarımda sulama projeleri gibi. “Ayrıca ülkemizin limanlarını büyütmemiz gerekiyor. Limanlarla demiryollarının bağlantılarının kurulması gerekiyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye yük taşımacılığını demiryollarıyla sağlayacağız.

Deva Partisi 1.Olağan Genel Kurulunda İsmail Haşim Ateş Başkanlığında oluşan İl Yönetim Kurulu listesi şöyle;

İsmail Haşim Ateş, Gökçe Kızıltaş , Ünsal Yalman , Zeynep Ersoy , Osman Tansu Tanaçan , Canbek Tekin , Yasemin Arıkan Çoruk , Ömer Aydın , Belgiye Özkan , Davut Çelik , Rana Besler , Mustafa Keskin , Ecir Ayaş , Kübra Karabulut , Ömer Batur , Cengiz Yurtay , Kemalettin Kaya , Masum Güler , Kadriye Güvenir , Elif Kale , Merve Akman , Funda Karakaş , İbrahim Enes Yazıcı , Yahya Duru , Fazıl Yıldırım , Gülşah Boztopraklı , Koray Ilgaz , Hayrullah Cömert , Salih Taşdemir , Zubet Yıldırım , Nesrullah Sir

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kongre sonrası, İl Başkanlığının açılışını yaptı ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Babacan'ı karşısında gören bir esnaf oynayarak isyan etti:"Vergileri ödeyemiyoruz, kiraları ödeyemiyoruz, çıldırdık artık" dedi.

 

 

 


Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.