Az Bütçemizle Büyük İşler Yapıyoruz

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner şeffaf, tasarrufa dayalı ve kaynakları doğru kullanan belediyecilik anlayışı ile belediyenin 8 milyon 547 bin 419 TL bütçe fazlası ile 2020 yılını tamamlamasını sağladı.

İSTANBUL 9.04.2021 12:43:44 2111 0
Az Bütçemizle Büyük İşler Yapıyoruz

Başkan Mesut Üner İle Çatalca’da Tarihi Dönem

“Tasarruf Yapıldı- Borçlar Azaltıldı- Bütçe Fazlası Verildi”

 

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner şeffaf,  tasarrufa dayalı ve kaynakları doğru kullanan belediyecilik anlayışı ile belediyenin 8 milyon 547 bin 419 TL bütçe fazlası ile 2020 yılını tamamlamasını sağladı.

Çatalca Belediyesi 2020 mali hizmet yılını bütçe fazlası vererek tamamladı. Tasarruf tedbirleriyle bir yandan ilçemizi birçok yatırımla buluşturan Başkanımız Mesut Üner, diğer taraftan geçmiş dönemden kalan çok ciddi bir borcu ödeyerek azaltırken belediyemizin de 8 milyon 547 bin 419 TL bütçe fazlası vermesini sağladı.

2020 yılı Denetim Komisyonu Raporuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ 1923 yılında kurulan belediyemizin tarihinde ilklerden bir tanesini yaşıyoruz” ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Mesut Üner sözlerinde, “2020 mali yılı bütçe gelirlerimizi bütçe giderimize göre daha yüksek oranda gerçekleştirdik. 8 milyon 547 bin 419 TL bütçe fazlası ile 2020 yılını tamamladık. Pandemi nedeniyle belediye gelirlerimiz 40-50 azalmasına rağmen yaptığımız tasarruflarla geçmiş dönemden devraldığımız borçlarımızın büyük bir kısmını ödedik. Çalışan personelimizin maaşlarını gününde öderken, geçmişten gelen ikramiyelerini sosyal, sendikal haklarını ödedik” dedi.

Az Bütçemizle Büyük İşler Yapıyoruz

Tasarruf tedbirleri alarak çalıştığını ifade eden Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Temizlik İşlerine her ay 1 milyon fatura kesiliyordu. İlçemizin temizliğini kendimiz yapmaya başladık. 13 tane çöp kamyonu aldık. Böylece giderimizi 140 bin liraya düşürdük. Aylık 850 bin TL Belediyemizin bütçesinde kaldı.

Hizmet araçlarının kiraları 600 bin TL tutuyordu. Hizmet araçlarımızı satın aldık. Aldığımız araçlara 248 bin lira ödüyoruz. 4 yıl sonra bu araçlar Çatalca Belediyesi’nin envanterine yazılacak. Kiralamak yerine satın alarak ayda 350 bin kar sağladık.

Ortalama çöp ve araç kiralamalarından 1 milyon 200 bin TL gibi bir miktar belediyemizde kalacak. Yıllık 12 milyon belediyemize bu iki kalemden kazanç sağlıyoruz.

Ben iddia ediyorum ki bizim kadar az bütçeyi bu kadar iyi değerlendiren başka bir belediye yoktur.

Bu bir tek benim başarım değil, Başkan Yardımcılarımızdan Müdürlerimize, Meclis Üyelerimizden Çatalca halkımıza kadar hepimizin başarısı. Şeffaf Belediyecilik anlayışımızla hizmet etmemizin karşılığıdır bu. Yaptığımız işlerimiz, yatırımlarımız ortada ve şeffaf.

Tasarruf ederek, gelirlerimizi doğru kullanarak, şeffaf olmayı sürdürerek ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Kocaeli'den çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.