Anti-Sosyal Şiddet Habercisi..!

Şiddet uygulama eylemlerinde bulunan kişilerde birçok psikolojik rahatsızlık görülebilir. Şiddete yatkın kişiler genellikle merhamet duygusundan yoksun, öfkesini kontrol edemeyen bireylerdir.

VİDEO GALERİ 5.12.2017 15:49:45 3849 0
Anti-Sosyal Şiddet Habercisi..!

 

Şiddet, anti-sosyal kişilik habercisi

Hayvana şiddet uygulamanın altında birçok psikolojik rahatsızlık bulunabileceğine dikkat çeken uzmanlar, şiddete yatkın kişilerin merhamet duygusundan yoksun, öfkesini kontrol edemeyen bireyler olduğunun altını çiziyor. Uzmanlara göre, herhangi bir canlıya şiddet uygulayıp, bunun üzerine hiçbir suçluluk duymayan kişiler anti-sosyal kişilik bozukluğu sorunu yaşıyor.

Erzincan'da orduevi nizamiyesinde yakaladığı kediye işkence yapan T.H.’nin görüntüleri Türkiye’de büyük tepkiye neden oldu. Toplumun her kesiminin tepkisini toplayan T.H. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen T.H. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ancak o görüntüler hala konuşuluyor.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Ecem Erkin, bu ve benzer şiddet uygulama eyleminde bulunan kişilerde birçok psikolojik rahatsızlığın görülebildiğini söyledi.

Empati duyguları yoktur

Hayvana şiddet ve insana şiddet uygulamanın farklı konularmış gibi ele alınmasının söz konusu olmadığını belirten Ecem Erkin, “Şiddet uygulama eylemlerinde bulunan kişilerde birçok psikolojik rahatsızlık görülebilir. Şiddete yatkın kişiler genellikle merhamet duygusundan yoksun, öfkesini kontrol edemeyen bireylerdir. Empati duyguları yoktur, karşısındaki canlının acı çektiğinin farkına varamazlar. Herhangi bir canlıya şiddet uygulayıp, bunun üzerine hiçbir suçluluk duymayan kişilerin anti-sosyal kişilik özellikleri taşıdığı söylenebilir” dedi.

Şiddet model alınıyor

Şiddet uygulayan kişilerin genellikle geçmişte kendilerinin de şiddete maruz kaldıklarını belirten Ecem Erkin, şiddetin öğrenebilen bir kavram olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Böylelikle kontrol edilemeyen öfkelerini ancak başka bir canlıya zarar vererek dizginleyebileceklerini öğrenmeleri de kendilerini şiddet uygulamaya meyilli hale getiren unsurlardandır. Bazen kendisi şiddet görmese bile, bir insanın şiddete tanık olması da bu 

davranışı model alarak öğrenmesine sebep olabilir. Örneğin, evde anneye şiddet gösteren bir babanın varlığı, evdeki çocuğun bu davranışı model olarak almasını ve okulda arkadaşlarına uygulamasına sebep olabilir.”

Hayvana şiddet uygulayan insana da zarar verebilir

Hayvanlara şiddet uygulayan kişilerin ileride insana zarar verebilecek potansiyele sahip olduklarını da ifade eden Uzman Klinik Psikolog Ecem Erkin, “Geçmişte birçok örneği vardır. Birçok katil, cinayetlerinden önceki zamanlarda hayvanlara şiddet uygulamış hatta öldürmüştür. 13 kadının katili “Boston canavarı” Albert de Salvo öncesinde kedi ve köpekleri aynı kafese aç koyarak birbirlerini öldürmelerini seyredermiş. 50 kişini katili “Düsseldorf Vampiri” Peter Kurten ise birçok köpeğe ve koyuna tecavüz ettiğini ve öldürdüğünü daha sonralarda itiraf etti. Bunlar sadece belli başlı örnekler, fakat listeyi uzatmak mümkün” diye konuştu.

Can değil mal yaklaşımı değişmeli

Ülkemizde hayvana yönelik şiddetin nedenlerinden birinin yasaların yetersizliği olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Ecem Erkin, “Yasaların yetersizliği bu sorunun temellerinden birisidir. Hayvanlara karşı işlenen suçların cezası artırılmalıdır.Geçtiğimiz günlerde başka bir örneğini de yaşadığımız; katledilen 2 köpek sonrası “can” değil “mal” olarak değerlendirilmeleri, bu konuda yasalarımızın ne denli yetersiz olduğunu göstermektedir” diye konuştu. 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.