“Büyükçekmece Ailem & Akıllı Etiket” uygulamasına Altın Karınca Ödülü
Büyükçekmece Belediyesi’nin, Türkiye Belediyeler Birliği “Akıllı Şehirler Fikir ve Proje Yarışması” ödüllü projesini kazanan “Büyükçekmece Ailem & Akıllı Etiket” mobil uygulaması bu kez de “Altın Karınca” ile ödüllendirildi.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 2020 Altın Karınca Ödülü’ne layık görülen “Büyükçekmece Ailem & Akıllı Etiket” mobil uygulaması akıllı şehir uygulamalarının yaygınlaştırılması ve belediye hizmetlerinin geliştirilmesini amaçlıyor.
“Çok önemli bir proje”
Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de düzenlenen törende Büyükçekmece Belediyesi’nin ödülünü alan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Ailem & Akıllı Etiket” projemiz, şehrimizin; yerel, bölgesel veya küresel ölçekte yaşanan gelişmelere ve bilişim çağına uyum sağlaması ayrıca Büyükçekmece ailemizin yaşam kalitesini artırmak adına teknoloji ve bilginin daha verimli kullanılabilmesi adına çok önemlidir” ifadesini kullandı. Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından yetkin yerel yönetimler ve yaşam kalitesi yüksek sürdürülebilir kentler oluşturma çabalarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Altın Karınca Ödülü’ne layık görülen “Büyükçekmece Ailem & Akıllı Etiket” mobil uygulama projesi Büyükçekmece Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi.
7’den 70’e herkes kolaylıkla kullanabilir
“Akıllı Şehir Uygulamaları” kapsamında ödül alan proje, belediye hizmetlerinin kolay erişilebilir hale getirilmesine imkân sağlarken, uygulama ile üretilmiş olan iş yerlerine özel “AKILLI ETİKET” üzerinde bulunan karekod ile eş zamanlı olarak birçok hizmete erişilebiliyor. Mobil uygulamayı kullanan vatandaşlar ilçedeki işyerlerine; restoran ise yemek, liste ve fiyat bilgisine ulaşabiliyor. Çek İlet özelliği ile de görülen sorunların belediye kolayca iletilmesi sağlanmaktadır. E-Belediyecilik işlemlerini (Beyan, Vergi Borcu, Belge Doğrulama ve Rayiç değerler vb.) bilgileri takip edebilecektir.
Ayrıca proje; belediye sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 20 bin işyerinin, güncel verilerini tutarak gelir artırımının sağlanması. Vatandaşa da güncel, doğru ve hızlı bilgi gösterilmesi ile bölgeye, şehre ve belediyeciliğe katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda işyeri sahibi aynı etiketi okuttuğunda işyerine ait beyan, tahakkuk ve tahsilat bilgileri takip edebilecektir.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Beylikdüzü ilçe genelinde ortaokul kademesinde görev yapan müzik öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminer.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA / EĞİTİMDEN HABERLER - MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından tamamen yenilenerek özel eğitim okuluna dönüştürülen Yanıklar Özel Eğitim Uygulama Okulu, düzenlenen törenle eğitim hayatına kazandırıldı.
Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği BESAM, kuruluşunun 16. yılına girerken anlamlı bir süreci geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyor.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.