Ağva’da Yatırım Rüzgarları

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı önderliğinde Ağva Mahallesinde yapılan çalışmalar dikkat çekiyor

GÜNCEL 16.11.2020 12:06:36 2077 0
Ağva’da Yatırım Rüzgarları

Ağva’da Yatırım Rüzgarları Hız Kesmiyor..Kültür Merkezi  Ve Belediye Ek Hizmet Binası  Hayırlı Olsun!...

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı önderliğinde Ağva Mahallesinde yapılan çalışmalar dikkat çekiyor.Ağva Limanı Fener yenileme,15 Milyon TL maliyetli Enerji Santralinin kazandırılması, Sağlık konusunda ki yeni gelişmeler ve kısa zaman içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ve 24 esasına göre hizmet verecek olan Sağlık Merkezi ve  31 Mart yerel seçimlerinde öncesi göreve gelmesi  halinde verilen sözlerden biri olan Ağva Kültür Merkezi ve Belediye Ek Hizmet Binası Temel atma töreni Pandemi Kurallarının gölgesinde gerçekleştirildi.

 Törende konuşan Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Ağva’ya verilen sözlerin teker teker yerine getirildiğine  dikkat çekerek, ilk olarak kısa zaman önce faaliyete geçen elektrik santrali ve yakında inşaatı başlayacak olan sağlık merkezini hatırlattı. Şile’de yapımı planlanan yeni Belediye, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve Adliye binalarını da müjdeleyen Ocaklı, “Tabi bunlar kolay işler değil, bakanlıklarımızla yürüttüğümüz zaman içinde tamamlanacak işler” dedi.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Geçtiğimiz günlerde Ağva Mahallemize verdiğimiz müjdeli haberden kısa zaman sonra   yeniden Ağva Mahallemiz için güzel işlere imza atmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Hepinizin malumudur ki Ağva ve civar mahallelerimizde uzun yıllardır süre gelen elektrik sıkıntısı mevcuttu. Bizim seçim çalışmalarımızda ve sonraki ziyaretlerimizde bu sorun tarafımıza sürekli iletildi. Bizler bu sorunu halledeceğimize dair söz verdik. Yoğun pandemi döneminde rehavete kapılmadık ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımız ile görüşmeler yaptık. Bu çabamız karşılığını gördü ve TEİAŞ , AYEDAŞ işbirliği ile İsaköy mahallemizde yapılan 15 milyon değerinde 154.5/34.5 KW 50 MVA gücündeki  indirim merkezi tesisinini hizmete sunduk artık Ağva’mız elektriksiz kalmayacak hayırlı uğurlu olsun.

 

Ağva’ya  Yakışan Geleneksel Mimari Dokusuna Uygun Proje..

İlçemizin en büyük mahallesi olan Ağva için projelendirdiğimiz ve yapımına başladığımız Ağva Ek hizmet binamız ve Kültür Merkezi ile Ağva’mız yeni bir yüze kavuşacak. Ağva’nın geleneksel mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan projemiz; eski dokunun yeniden canlandırılmasını hedeflemektedir. Proje ön aksında tasarlanan yeşil koridor vatandaşlarımıza hizmet edecek şekilde  olan 1250 m2 lik kamusal alan  peyzaj alanı olarak tasarlanmıştır.

Projenin içeriğini oluşturan birimler vatandaşların ve belediyenin ihtiyaçlarına göre temel olarak iki ayrı ana başlık altında projelendirilmiştir. Bu bağlamda yapı içerisinde belediye hizmet birimleri ve sosyo kültürel alanlar olarak iki alana ayrılmıştır.

Geleneksel mimaride tasarlanan toplam 720 m2 lik inşaat alana sahip  projede; belediye giriş alanı kamusal alandan ayrı tutulmuştur. Projenin Giriş Katında Ağvalı vatandaşlarımızın sosyal ve  kültürel faaliyetlerine katkı sağlamak  amacıyla gerçekleştireceğimiz sinema, tiyatro, sergi,  ve sanat atölyeleri gibi  etkinliklere yönelik ; 280m² alan sahip çok amaçlı etkinlik salonu, ıslak hacimler ve servis mutfağı yer almaktadır.

Birinci Katında ise; Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek adına planlanan  400 m² alana sahip olan belediye hizmet birimleri ve bu mekânlara hizmet eden bekleme alanları tasarlanmıştır. İlçemizin ve hemşerilerimizin yararına olacak her proje için büyük heyecan ve gayret gösteren bizler Ağva’ya bu güzel alanı hizmete açacak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Elbette tüm bu çalışmalarımız bölgemize en iyi hizmeti sunmamız konusunda her zaman bizden yani Şile’den Ağva’dan desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlarımıza, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Onların da destekleriyle Ağvamıza daha yapacağımız çok işler var” dedi. 

Başkan Ocaklı İlçe genelinde artış gösteren salgın ile ilgili vatandaşları uyarırken şu ifadelere yer verdi. “Ülkemizi ve tüm dünyayı saran Korona salgı ile ilgili çalışmalarımız da yoğun olarak devam ediyor. Şile Belediyesi olarak dezenfekte ve sosyal yardım çalışmalarımızda bir gün dahi durmadık. Vatandaşlarımızın kullanımındaki her yeri A’dan Z’ye temizledik, dezenfekte ettik ve etmeye devam ediyoruz. Ancak vatandaşlarımızdan ricamız uyarılara riayet etmeleri ve kesinlikle maske,hijyen ve sosyal mesafe kuralına uymalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı 3194 sayılı imar kanununun 18. Maddesine istinaden Yakuplu Mahallemizde 2003 yılında yapılan ancak Bölge İdare Mahkemesi tarafından bozulan uygulamayı yeniden hazırladık ve ön askı olarak Ağva Ek Hizmet Binasına astık. Vatandaşlarımızın bu askıları incelemeleri önemli ön askının sebebi herhangi bir olumsuz durumda askıda ki bilgiler düzeltilsin revize edilsin. Hazırlanan yeni uygulama resmiyete dökülmeden vatandaşlarımızın bilgisi olsun diyerek konuşmasını sonlandırdı..

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da törende yaptığı konuşmada Şile’nin Ağva Mahallesi coğrafi konum olarak muhteşem bir bölgemiz.Tüm doğal güzellikleri bir araya toplamış adeta cennetten bir köşe.İşte bu güzelliklerin yanına insanımızın hak ettiği ve bölgenin coğrafi konumuna uygun şekilde tasarlanmış yeni bir hizmet için Belediyemiz kolları sıvamış ve bu gün bu güzel hizmetin başlatılması için Ağva’dayız.Elbette yapılan güzel hizmetler insanımız için. Ama bu güzel hizmetlere sahip çıkmakta onları yaşatmakta insanımıza kalıyor. Bu nedenle bölgemizde yapılan her türlü çalışmada ve özellikle Ağva’ya yapılacak olan bu muhteşem eserin kazandırılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın İlhan Ocaklı’ya , İller Bankası Bölge Müdürlüğümüze ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Kurban kesilerek yapılan dualarla binanın temeli atıldı.

Temel atma törenine Kaymakam M.Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Jandarma Komutanı Yarbay. Muharrem Aydın, Emniyet Müdürü Uğur Kurak, İller Bankası İstanbul Bölge Müdürü M.Ferit Yüksel, Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, BBP İlçe Başkanı Birkan Ege,Meclis üyeleri,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Balıkçı Kenan'ı "Sembolük Mühürle" Kandırmaya Çalışıyorlar

BALIKÇI KENAN’A İMAMOĞLU VE ÇALIK’IN BASKILARI BİTMEK BİLMİYOR

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.